14.8.15

New Idea.. New Look.. on the way.....


Assalamualaikum..

Hello guys ^__^ *smiling widely and blinking my eyes* hahahaha 

I am thinking of making a "change" to this blog, new look perhaps.. but my biggest problem is this laptop that I'm currently using now is way too slow, "not responding" is my best friend now hahaha..

So, I will slowly to fix this up because buying a new one is not an option..

Please stay tune, I will.... haaa this laptop just died while I'm typing "nice one lappy!!"

Okay guys, insya Allah I will come out with something new and fresh the next time u pay a visit here.. But don't expect too much, I might just "change" a cover or font only..

Thanks all..

02:45
xoxo,
 

23.6.15

Life in Dubai : This is how we end up here, far away from the motherland..

Assalamualaikum..

hye hye... ahahahaha mesti terperanjatkan tetiba ada entry baru.. jom jom mari kita terus merepek..

Tajuk mmg sangat gempak, ehh sebelum tu selamat menyambut bulan penuh keberkatan, selamat berpuasa hari keenam, walaupun uols dah berbuka iols masih berpikir nak masak berbuka lauk apa ^_^ tapi takpe mari update belog dulu..

Alhamdulillah, kami sekeluarga telah terdampar di bandar bernama Dubai.. Telah mula membina kehidupan baru, mula mencari rentak, mula membina rutin.. just the four of us, tapi uols masih di dalam hati ini!! awww *homesick melampau mengalahkan mase duduk asrama*

Saya dah lama berangan nak mencuba nasib duduk di negara orang, jauh dari keluarga, kawan2 dan my comfort zone.. Alhamdulillah jadi kenyataan walaupun bukan sesempurna seperti yang diimpikan..

Saya dapat tahu hubby dapat tukar ke Dubai bulan Dec 14, tapi masih belum confirm sepenuhnya.. Bulan Jan 15 arahan untuk dia sediakan semua keperluan, tiket untuk kami ready untuk terbang akhir bulan.. Saya bercuti sebulan (tambah seminggu cuti kecemasan!!) ikut hubby ke sana dengan anak2.. Alhamdulillah selesai semua urusan dalam waktu yang ditetapkan; dapat cari apartment, selesai visa residents untuk kami anak beranak dan dapat cari sekolah untuk Iskandar (mencabar!!!).. Walaupon semua selesai tapi perbincangan/perdebatan mengenai our future masih berterusan.. Samada saya akan cuti tanpa gaji (CTG) atau teruskan kerja tp perlu berjauhan masih jadi topik hangat..

Balik bercuti saya apply CTG dengan nota yet to be confirm, boss bising "nak cuti ke taknak ni?!!" tapi saya kerja je macam biase hahaha.. Selepas berminggu perbincangan melalui What'sapp dan Skype berterusan, ambil kira pandangan semua, akhirnya kami setuju untuk saya teruskan dengan CTG dan pindah ke Dubai dan keluarga kami bersatu hahahahaha *itu pun susah nak buat keputusan kan*

Selepas lebih 2 minggu, saya masih rindukan Malaysia dan semua.. Masih cuba menerima kenyataan saya sedang bercuti panjang dan tak perlu kerja.. Cuba untuk menjadi stay-at-home-mum (sahm) yang terbaik untuk anak2.. Ramai orang cakap seronok lah dapat cuti panjang, but for me hmmmmm ntah la mungkin belum lagi rasa seronok tu kot.. tunggu la lagi 3 tahun kalau2 saya terus resign taknak kerja ^_^

Kadang2 saya masih lagi berbunyi "kenapa lah u tak kena posting kat London ke, Paris ke...." dan jawapan hubby "bersyukur sayang!! bersyukur" hahahaha memang suka nak kena tazkirah kan..

So far aktiviti harian seperti surirumah yang lain, cuma tambahan saya ialah menjadi tarzan hahahaha.. Iskandar akan mula sekolah bulan Sept, meanwhile duduk kat rumah cari gaduh dengan Iman dan asik tengok cartoon, suruh study memang boleh buat gaduh tp saya bawak rotan, nasib baik kat sini merotan anak bukan satu kesalahan, kalau tak tambah la lagi satu kes mak kena masuk penjara sebab rotan anak!!!

Rumah masih belum lengkap sepenuhnya, masih menunggu barang dalam kontena dari KL, hopefully boleh sampai seperti planning, kalau tak raya kita makan nasi putih je, ketupat segera semua dalam tu.. Barang paling penting dan dirindui adalah the weighing scale, ntah bape la kilo dah terkumpul ni T_T

Okay, I'll be back again ye.. Insya Allah, semoga anak2 behave dan mak boleh terus berbelog ^_^

Till then.... I miss u so much..

bye..

xoxo,

9.4.15

Hi there!! it's ME ^_^

Assalamualaikum... dunia..

Entry pertama di tahun 2015.. WOW!!

Entry pertama dari komputer office.. double WOW!! WOW!! 

Rase macam nak menangis pon ada bila dapat bukak mytinyworld dari komputer office T___T I is touching!! Apa mimpi pulak IT department tak block blogspot ni.. Tapi papepon, alhamdulillah... 

Nowwwwww... where should I start? Almost a year babeh, nak start dari mana pon tatau.. but obviouslly anak masih 2, belum tambah yang ketiga.. not yet!! not yet!! Berat masih sama, bila lah nak kurus.. Masih bertugas di JLKN walaupon PLKN ditangguhkan, wait for an announcement for PLKN version 2.0 yek, now still in planning stage, masih memerah otak mengalirkan keringat untuk masa depan anak bangsa, chewahh!! 

Izz Iskandar Muhammmad dah 6 tahun 4 bulan, will started his formal school soon, hopefully semua berjalan lancar.. For this year, he didn't go to any kindy, his parent's planning memang dasyat hahaha some said we jeopardizing our son future but hey!! he just 6 year old boy, rileks2 sudah.. We wanted him to be more focus so we hired a private tutor, masalahnya bila teacher asyik tak dapat datang mengajar, geram jugak kadang2.. but luckly we also enrolled him to a tuition class twice a week for english and maths.. English class in British Council pon baru start this month.. Hopefully dengan semua kelas ni dapatlah dia survive bila his Year One mula nanti, mak pulak yg nervous!!

Izz Iman Umair dah 1 tahun 10 bulan, going to 2 year in a couples of month.. His pearly white teeth hampir memenuhi mulut.. Masih bercakap bahasa dia yang tak difahami, sometime I'm worried if his delay in talking, but yes.. hello mami!! please be rileks2 aje!! 

yeahh enough for today.. will continue soon!!

luv yaa

xoxo,