28.11.13

Antara sebab mak jadi zombie!!

as salam...

Salam khamis, well dah petang pon, so patut wish salam petang khamis dan malam jumaat.. kan?.. owhhh sangat tidak sesuai..

Hari ni mengantuk secara melampau -_- ya serius, tapi saya ada alasan yang munasabah.. Iman tak sihat, secara luaran masih nampak cergas macam biase tapi hidung meleleh2 hingus.. Iman dah jadi budak hingusan.. 

Malam semalam pergi klinik tapi nasihat terbaik yang cik doktor bagi "baby memang biase sakit2 sikit sebab nak built-up imune system mereka" dan tiada ubat sebagai bekalan.. Hasilnya malam tadi Iman tak boleh tido sebab mungkin hidung dia tersumbat, semua posisi tido telah dicuba.. tapi hasilnya gagal.. 

Akhirnya hubby suggested untuk tidokan Iman dalam rocker, ya berjaya.. tapi perlu digoyang sentiasa, bila dihenti goyangan maka merengek la Iman.. Hubby surrender dengan alasan "u jaga Iman, i jage Iskandar" padahal Iskandar dah lama ketiduran.. perlu ke jage budak yang dah tido.. mungkin jage dari kena gigit nyamuk atau jatuh katil.. ok fine.. Menjadi isteri solehah, saya iya kan je lah cadangan bernas hubby tu.. Tido yang betul2 lena adalah selepas masuk waktu Subuh dan selepas aircond dioffkan, apasal la dari awal tak terpikir nak tutup aircond, adoiiii lah!!!

Itu lah alasan kenapa saya tak cukup tido malam tadi dan menyebabkan saya sangat mengantuk hari ni walaupon dah makan satu mangkuk ice cream bersama chocolate syrup dan chocolate chips hahahaha serious takde kena mengena mengantuk dan ice cream...

Lunch time tadi saya balik rumah macam biase untuk makan dan hantar ebm.. Lepas makan nampak katil empuk tapi otak arahkan jangan tido walaupon hati meronta2 nak suruh badan baring, yes otak menang dan ini lah hasilnya, merepek depan komputer opis hehehehe

Iman memang sangat comel walaupon berhingus dia tetap comel dan walaupon merengek2 sampai mummy dapat mata panda dan dah macam zombie tapi Iman tetap comel.. ade ke orang tak cakap anak sendiri comel o_O

Merepek2 sambil menanti waktu habis bekerja, petang ni ada date dengan kawan2 sekolah, lama tak jumpa geng2 mak jemah.. So KLCC here we come!!

Ok babai!!

 
Luv,

1 comment:

ddfirdaus said...

u jage adik I jaga abang adalah ayat pebret jejaka2 kot...klau pegang adik 1omin bunyik2 dah nk pass kata adik nk susu... :-)