28.11.13

Antara sebab mak jadi zombie!!

as salam...

Salam khamis, well dah petang pon, so patut wish salam petang khamis dan malam jumaat.. kan?.. owhhh sangat tidak sesuai..

Hari ni mengantuk secara melampau -_- ya serius, tapi saya ada alasan yang munasabah.. Iman tak sihat, secara luaran masih nampak cergas macam biase tapi hidung meleleh2 hingus.. Iman dah jadi budak hingusan.. 

Malam semalam pergi klinik tapi nasihat terbaik yang cik doktor bagi "baby memang biase sakit2 sikit sebab nak built-up imune system mereka" dan tiada ubat sebagai bekalan.. Hasilnya malam tadi Iman tak boleh tido sebab mungkin hidung dia tersumbat, semua posisi tido telah dicuba.. tapi hasilnya gagal.. 

Akhirnya hubby suggested untuk tidokan Iman dalam rocker, ya berjaya.. tapi perlu digoyang sentiasa, bila dihenti goyangan maka merengek la Iman.. Hubby surrender dengan alasan "u jaga Iman, i jage Iskandar" padahal Iskandar dah lama ketiduran.. perlu ke jage budak yang dah tido.. mungkin jage dari kena gigit nyamuk atau jatuh katil.. ok fine.. Menjadi isteri solehah, saya iya kan je lah cadangan bernas hubby tu.. Tido yang betul2 lena adalah selepas masuk waktu Subuh dan selepas aircond dioffkan, apasal la dari awal tak terpikir nak tutup aircond, adoiiii lah!!!

Itu lah alasan kenapa saya tak cukup tido malam tadi dan menyebabkan saya sangat mengantuk hari ni walaupon dah makan satu mangkuk ice cream bersama chocolate syrup dan chocolate chips hahahaha serious takde kena mengena mengantuk dan ice cream...

Lunch time tadi saya balik rumah macam biase untuk makan dan hantar ebm.. Lepas makan nampak katil empuk tapi otak arahkan jangan tido walaupon hati meronta2 nak suruh badan baring, yes otak menang dan ini lah hasilnya, merepek depan komputer opis hehehehe

Iman memang sangat comel walaupon berhingus dia tetap comel dan walaupon merengek2 sampai mummy dapat mata panda dan dah macam zombie tapi Iman tetap comel.. ade ke orang tak cakap anak sendiri comel o_O

Merepek2 sambil menanti waktu habis bekerja, petang ni ada date dengan kawan2 sekolah, lama tak jumpa geng2 mak jemah.. So KLCC here we come!!

Ok babai!!

 
Luv,

27.11.13

241113 Happy 6th Years Anniversary!!!

as salam...

Hari ni datang kesedaran diri untuk update belog ^_^ terima kasih pada setia membaca karangan2 merepek makcik yek..

Saya memang dah agak 'liat' nak membelog sebab takde masa nak menaip panjang2, dan jugak sejak bergiat aktif kat instagram hehehe kat situ senang je tempek gambar pastu post, selesai!! tapi walau apa pun, 'kalau' ada masa 'free' saya akan usahakan untuk menaip ^_^ doakan yek!! (hahahaha poyo cam nak amik exam jek) silalah follow insta saya..

Last weken baru celebrated our 6th years anniversary, takde la celebrate apa pon, makan sedap jek hmmmm tapi takde la over sedap sangat, cuma saya teringin nak makan salted eggs crab, tu pon sebab tengok gambar geng2 mak jemah share dalam group wasap.. So hubby bawak la makan kat Restoran Chinese Muslim Haji Sharin Low kat Jalan Ampang, bukan candle light dinner yer sebab kitorng makan tengah hari tu pon bukan makan same2 sebab take turn menjaga Iman yang cranky nak tido.. 

Habis makan kami ke Jusco AU2 untuk beli barang rumah sambil bawak Iskandar dan Iman main kat playground situ.. Itulah cara kami celebrate our wedding anniversary hahahaha so romantic!!!  


Bila belek2 hp baru perasan takde pon gambar kami berdua, banyaknya gambar anak2 je tu pon semua tak semenggah sebab abg Izz asik bergerak je so semua gambar gegar2 or abg Izz buat muka pelik2, rosak gambar menten ayu mummy tau!!! sampai kena warning "gambar elok2, kalau tak no main kat playground!!!" whoahhhh gitu skali nak amik gambar yek..

Alhamdulillah 6 tahun bersama, banyak suka duka dan bebelan terpaksa ditempuhi hahahaha.. So many things happen in these years, doa kami semoga kami lagi tabah dan diberkati Allah Yang Maha Esa... Things happen for reasons kan? Saya bersyukur dengan semua yang ada dan ujian yang saya terima adalah sebagai peringatan dan untuk menguatkan lagi our ikatan kasih sayang... chewahhh hehehe jiwang plak.. To dear hubby (walaupon dia tak bace) i sayang u!! phewitt... hahahaha next




My permata hati intan belian gunung everest semualah.. Alhamdulillah, 6 tahun bersama dan hasil chenta hati kami Izz Iskandar Muhammad dan Izz Iman Umair.. 

Walaupon selalu buat mummy jadi tarzan tapi mummy and abah sayang korang ketat2.. tengok tu abg Izz tarik rambut adik, ade je si abang ni tau!! tapi Iman admire sangat abg dia ni, semua yang abg Izz buat akan attract his attention, cuba mummy or abah yang agah, dia buat muka donno je, kalau abg Izz agah sikit je, dia punya gelak ngekek2..

Oklah, ini saje karangan untuk hari ini ^_^

Thanks and bye!!!
 

Luv,