24.9.13

Luahan Hati Hari Isnin....

as salam...

Yeahhh akhirnya ada masa untuk diri sendiri kejap, penat kerja dan penat menjadi mak orang ni hehehe..

Semalam macam2 benda jadi, iphone buat hal tetiba hang mase tgh berwhatapp ngan kengkawan, padan muka sape suh buat benda lain mase meeting kan, tak berkat tu namanya... Habis meeting dah kul 7, dengan tak semayang asar lagi, tak pump susu lagi, (yess!! rutin harian mengepam susu sudah kembali)

Habis meeting terus balik, semayang asar hujung2 waktu pastu pump.. Siap2 semayang maghrib, bawak iman pegi klinik sebab dia masih selsema dan ada bunyi bila bernafas.. Sampai Setiawangsa hantar Izz gi ngaji pastu register klinik pastu gi kedai repair hp.. Dalam 5 minit, iphone dah ok semula tapi kena charge rm30, ishhh rase cam tak berbaloi plak, dah le takde cash dalam wallet terus amik wallet hubby hahahaha.. Bila hp buat hal terus rase cam nak iphone 5s baru tapi taknak beli sendiri, hehe buleh tak?!!

Bawak iman jumpa doktor, pastu doktor terus buat surat refer ke hospital sebab dia kata bunyi wheezing dari lung sounds bad, mau tak cuak mak dibuatnya!! tapi i boleh lagi tanya hubby, "kita nak pegi malam ni ke pagi esok" terus doktor tu menyampuk "ishhh kena pegi terus ni!!!" hahaha.. Doktor kata sebab semalam dah amik nabuliser so patutnya dah takde wheezing lagi, takut infection kat lung...

Sementara menunggu Izz habis ngaji, kami makan kat mamak dulu.. Pastu amik Izz, hantar balik rumah terus ke PCMC.. Sampai PCMC bila doktor check dia kata takde benda yang serius, bunyi tu sebab hidung dia tersumbat.. So i tertanya2, biar betul doktor kat klinik tu, buat orang risau jek!!

Selesai semua, balik rumah dah pukul 12 malam, masuk bilik terus tido ngan iman.. Hubby ajak semayang isyak pon dah tak boleh nak bukak mata, nasib baik kul 4 terbangun sebab iman nangis2 nak susu, jadinya semayang isyak pukul 4 pagi..

Alhamdulillah iman takde pape, cuma nose congested jek tapi kesian dia bila tido asik terbangun sebab tak boleh nafas dengan proper, tapi iman baik takde lah cranky melampau sangat.. Alhamdulillah iphone pon dh boleh berfungsi semula tapi niat nk dapatkan iphone 5s masih ada hehehe..

Oklah, tu je nak cite ^_^ hahaha jangan marah ye.. Karangan mengarut ini disudahi dengan gambar budak kiut dibawah




Luv,
 




17.9.13

Hola September : hari pertama......

assalamualaikum...

Hello semua.. rindu sangat2, lamanya tak membelog hehehehe

Saya dah masuk kerja semula, di tempat yang baru.. Actually masih di bahagian yang sama tapi unit berbeza, kesian kan kena tukar time cuti hehehe nasiblah nok, sape suh cuti lelame!!! 

Apa perasaan saya hari ni?!! Hmmmm a bit lemau tapi sebab kena masuk opis baru so terase seperti first time melapor diri pulak, dah la lama tak buat kerja kan so my superior cakap, "take ur time!!" hehehe opkos lah boss, i'll take my own sweet time... sampai tahun depan boleh tak? hahahaha.. Barang saya sangat banyak nk kena kemas, tak tau nak mula dari mana dulu.. So sebelum kepala serabut mengemas (belum serabut buat kerja lagi!!) kita membelog lah dulu ye ^_^

Rindu sangat kat Iman lah tapi lunch hour nanti saya balik rumah sebab nak amik Iskandar dr sekolah n hantar balik rumah so sempatlah susukan Iman.. Itu lah rutin harian yang baru nampaknya tapi tak tau lah sempat ke tak sebab di tempat baru ni kerjanya hari2 meeting.. Kaki sakit sebab dah lama tak pakai heels huhuhu...

Banyak lagi nak mengomel ni tapi saya kena kluar melawat kawasan dulu, nak berkenalan ngan staf2 baru hehehe

Ok, bye 

Luv,