31.7.13

It is time to say "Gud Bye, July!!"

as salam...

Wah!! my last post adalah pada hari pertama bulan July dan the next post (this one lah) adalah pada hari terakhir bulan July... o_O oooo not gud, not gud.. what a bad blogger i am!! hahahaha sorry pada semua readers (kalau ada lagi lah!)

Sebelum tu nak ucapkan Salam Ramadan kepada semua, walaupon Ramadan pon dah nak abis.. Untuk malam2 terakhir ni, semoga kita diberi kesempatan untuk bertemu dengan Malam Lailatul Qadar, insya Allah...

Ok, let see apa yang saya terlepas nak update.. hmmmm janji nak cite pasal detik2 kelahiram Izz Iman Umair pon belum buat lagi, cite pasal berpantang pon belum buat, cite pasal sambut Ramadan di kala berpantang pon belum lagi, cite pasal my lil sister getting engaged pon belum (yeayyyy!! acik ieyan dah nak bertunang!!).. hahaha banyak betul stories yang dah terlepas nak update... I'll try untuk catch up ye nanti, sila bersabar ^_^

Tengok anak2 tido terus rase macam nak tido jugak hahahaha penat ok melayan anak2 ni.. Kejap kang abang nak makan lah, adik plak tiba2 nangis, abang nak itu lah ini lah, padahal mak ni tengah bagi adik susu, penat ok... Lagi tambah penat bila kena tinggal ngan hubby yang kena kerja luar time2 bulan puasa ni, im not complaning tapi boring bila sahur n bukak pose sorang2 T_T nasib baik ada maid, ada gak kawan buat berborak...

Alhamdulillah, so far sepanjang berpuasa ni tak penah lagi bukak posa kat luar, maklumlah tengah cuti kan, orang opis pon tak ingat kat i, so takde la jemputan mana2.. Tiap hari saya masak untuk bukak pose, kecuali sehari sebab bukak pose kat umah in law, mungkin weken ni jugak.. Bersungguh la mencari resepi nak mempelbagaikan juadah, yang paling best i dah pandai buat kuih lopez eh hahaha.. Sahur maid yang masak tu pun bila tuan besar ada kat umah je, bila dia otstesen sahur saya minum air dengan makan oats je (tapi berat tetap tak turun2!!)

Persiapan raya langsung tak buat lagi, baju tak beli, kuih langsung takde, duit raya pon belum tukar.. Semua nak buat last minute, tengok la nanti apa yang jadi, tak beraya la kami agaknya...

Ok kena stop, Iman dah bangun..

Bye... selamat malam...

Luv,
HaNiE


Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments: