12.6.13

Cerita Sebelum Bersalin ^_^ Bibik Lari Lagi

as salam..

Hello readers ^_^ Sorry sebab menyepikan diri seketika.. chewah!!!

Alhamdulillah saya dah selamat melahirkan baby boy last week, so sekarang sedang sesi berpantang hehehe.. Sebab dah lama tak membelog so banyak gak cite2 tertinggal ni, so this time saya nak membebel benda2 yang jadi sebelum saya beranak ok, tak kisah la kalau cite dah basi pon, nak taip jugak!!

Bibik saya lari, yes again!! lari lagik (ni yg second bibik, bibik first dulu pon lari jugak) so saya bertanya pada diri sendiri apa masalah yang ada pada saya sampaikan semua bibik pon melarikan diri ni?!! yang lagi best, saya ni duduk dalam kuaters ashkar, keliling ashkar berjaga, pon bibik boleh lari jugak, malang sungguh nasib!! perlukah mandi bunga hahaha.. Bibik lari hari last sekolah, elok dia usha line time saya keluar amik Iskandar kat sekolah, balik je rumah tengok dia dah takde..

Saya suspek dia ni lari ikut pekerja2 buruh indon dalam kuaters ni sebab kat bawah blok saya ni selalu je ada mat2 indon melepak lepas abis buat kerja diorng.. Masa saya keluar tu, dia pon keluar sama nak buang sampah so saya macam oklah kan, normal la dia keluar buang sampah tu tapi bila balik umah dia dah takde, tong sampahnya ada.. Bila tengok dalam bilik, kain baju tak semua yang dia bawak, tapi call dah tak berangkat dah.. Kalau tengok keadaan masa tu macam dia pon tak sangka dia nak lari kot sebab barang2 basah semua dah ready nk dimasak, so saya cuma boleh syak dia macam tergesa2 lari.. Well walau apa pon, semua dah jadi kan.. Hilanglah bibik lagi!!!

Seperti biasa, penyelamat dalam semua drama hidup saya adalah DIAN!! I owe her so much!! Dia datang KL untuk jagakan Iskandar sementara cuti sekolah dan terpaksa juga jagakan kakak dia yang berpantang ni..

Macam2 cara la kami laki bini discuss nak overcome problem yang akan dihadapi nanti hahaha sebab saya kan nak berpantang di sini tapi my parents tak boleh datang due to abah health condition dan MIL pon tak boleh nak jaga saya sebab dia ada urusan lain.. Kenapa tak hantar saya balik kampung? Cuma my hubby yang ada jawapannya.........

But alhamdulillah, Allah akan uji kita sekadar kemampuan kita je.. Masalah kami selesai, maid baru dapat hari saya bersalin, walaupon kena bayar a big amount tapi saya bersyukur sangat, at least ada la orang nak membantu, Dian pon masih ada kat sini untuk menolong...

Saya juga sangat terhutang budi dengan my BFFs.. kepada Dayang, Intan dan Wrose, terima kasih sebab banyak bagi semangat dan kata2 perangsang bila aku dah down sangat.. At this age bila banyak benda yang kita kena tanggung, dapat sahabat yang boleh berkongsi rasa dan perasaan adalah blessing, alhamdulillah!!!!

Ok, entry ni memang bukan entry pasal pengalaman bersalin or berpantang ye, itu kita stori lain hari..

Bye ^_^


Luv,


1 comment:

ddfirdaus said...

Semoga dapat berpantang dgn baik ye.. Insyaallah ada hikmah di sebalik larian meraka semua.. dan yg pasti Dian mmg dh expert bab2 rumah tangga..saham harus lbh tinggi, kasik tau bakal husbn Dian. bukan calang2 budak lom kawen jaga n masak utk org pantang. Bravo to Dian :-)