24.11.12

F.I.V.E!!!! Alhamdulillah

as salam...

Selamat Hari Asyura, 10 Muharam... ermmm best kan kalau dapat makan bubur lambuk hehehehe *tetiba*

Today marks our 5th year anniversary, alhamdulillah!! No fancy celebration for today coz we're celebrating one of hubby best friend's wedding, so pengantin lama sila ke belakang hehehe.. Syahril aka Kaduk is his best friend since uni year until now and they work with the same company.. Well, to make it short what i can say is, yes!! them both are really close especially when kaduk is single and available, always 'berkepit' together, eventho while our dating time ^_^ and by the way, personally i think Kaduk memang sengaja pilih today's date (24 Nov) for his big day too, so that he can celebrate anniversary together with my hubby hahahahaha..

Alhamdulillah after a few 'tradegies', he finally settled down with a gorgeous cute lady, Hana... Again, we wish u a happily ever after guys!! Enjoy ur marriage and stay strong together..

Back to my 'story' ^_^

Yesterday someone gave me a durian crepe, yes! that famous crepe thats always appear in fb recently and making me craving of it.. But that durian crepe gave me unplesent experiance, i had a headache and few time of threw up 'sessions'.. Durian crepe giving me food poisioning, waaaaaa!!! Lucky me it didn't last longer, after a little nap between maghrib to isya' period i've got better.. So after fetched hubby up from LRT station we headed straight to Jusco AU2 for dinner, erkkk actually for our anniversary eve dinner, but not with my sick tummy so we decided to have a simple meal, Jusco pon boleh lah!! After that bought a wedding's gift for Kaduk and did some quick grocery shopping...

So this morning, we planned to start it early coz we wanted to be at Kaduk's nikah ceremony... But everybody woke up late (i blamed Iskandar for this coz he dragged us to sleep at 2 am) plus extra time for my make up session hahahaha.. So we only managed to be at the bride's house after their nikah ceremony, but oklah it just in time for photo session... Then we went back home to take 'keris' for Kaduk and went there again for his sanding time.. Fuhh!!! it sound tiring but actually it take only 15 mins driving je... After makan2 we mintak diri... After asar, i send hubby off to LRT station coz his going for outstation, again!!! every weekends in the row this month..

Now, i'm having pizza with my lil hero while watching his cartoon, on my anniversary night!!! hahahahaha i'm blessed... I'm hoping for a bling bling anniversary's gift ye sayang!!

Owhh by the way, if u reading this, that lil fish already gone and can i just let it 'floating' in the tank until u come back home?! i'm soooo geli to touch his dead body, ewuuuuuuuu!!!!!!

Ok, its time for my beauty sleep, wish me luck to put Iskandar on bed too... Good night everyone, and u too darling!!
Nite nite... ^_^

Luv,
HaNiE


Published with Blogger-droid v1.7.4

20.11.12

Patah Seribu

as salam..

Mood Lagu Terbaik AIM 19..
actually tak biasa dengar pun lagu dr Shila Amzah ni, tapi bila dah menang baru banyak keluar radio... so layan je lah..

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikkan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu


Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua
Hapuskan semua kenangan


Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi


Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah


Hahahaha ok bye!!!

Luv,



19.11.12

Salam Awal Muharam 1434 Hijrah!!!

as salam..

Salam Awal Muharam 1434 Hijrah!!!
ok lambat lima hari tapi masih awal jugak kan, kalau buat azam tahun baru pon masih valid lagi ni, hehehe

5 Muharam 1434H - selamat hari lahir untuk my hero, Izz Iskandar Muhammad turns 4 today.. Perkembangan semasa sangatlah pesat especially mulutnya, boleh tak bila saya panggil dia, dia akan jawab "apa lagi mummy, apa lagi!!" hamboi cam dah besar sangat je ko kan, geram tapi kelakar.. Lagi satu dia suka buat ayat guna broken english, habis lah masuk sekolah nanti, hancus bahasa melayu and english camni.. banyak words english yang dia boleh sebut dan guna dengan betul, memandangkan kami takdelah guna english kat rumah sangat pon so saya suspect dia belajar dari cartoon kat Disney Jr Channel ni.. Imaginasi sangat tinggi budak ni, macam2 barang dia boleh buat main, bakat menyanyi belakon dan berjoget pon hebat jugak tapi tu saya tak heran sangat sebab belah bapak dia memang ada bakat seni kan.. Lagu favorite sekarang dah tak main lah "twinkle twinkle little star" dah, lagu "ya hanana" (mummy boleh tahan lagi) dan juga lagu "opa gangnam style" (mummy pengsan!!)

Oklah, takde la nk update sangat pasal budak comel ni owhh lupa plak, dia suka guna kata ganti nama kita skrng ni, comel sangat.. Contoh ayat dia bila kena marah dengan mummy, "mami marah kita, mami tak sayang kita.. kita sayang abah jer!!" hahahaha mana lah dia belajar sayang tak sayang ni, macam2 lah..

Actually saya nak cerita pasal last week, seminggu saya bercuti, seronok sangat so hari ni memang takde mood nak buat kerja, hehehehe tu yang tetiba rajin update blog tu..

Last Friday (2 minggu yang lepas) saya kerja separuh hari je, tengahari balik dan bersiap2 ke KLIA dengan Iskandar.. Konon2 nk buat suprise visit to hubby yang kena outstation ke Kemaman.. Last2 kami kena menunggu hubby amik kat airport Kuantan sampai sejam, sampai tutup la semua kedai kat situ, first time naik flight berdua je dengan Izz, nasib baik la dia dah besar dan behave jugak.. Sepatutnya hubby kerja sampai hari Ahad je tapi tetiba dia kena sambung sampai hari Isnin so terpaksa lah saya amik EL hari Isnin tu, dengan jadual penuh dengan meeting mesti boss bising kat opis tapi nak buat camner kan.. Tahap keboringan duduk Awana dah memuncak dah sampai rase cam nak balik KL naik bas je hehehe.. Hari Selasa baru balik KL, fuhhh.. But on the way nak balik tu sempat jumpa my kakak dan family dia yang kebetulan nak ke Kuala Terengganu, sempat lah kami spent time dengan anak2 melawat Mini Zoo Kemaman...

Hari Rabu saya memang apply cuti so lepak2 je kat rumah dengan Izz.. Tapi boring jugak so at lunch time kami gi KLCC untuk lunch dengan hubby (dia kerja!!) lepas tu makin panjang la langkah kat KLCC, beli buku, tengok wayang Nemo 3D.. Last2 doa akhir dan awal tahun saya baca kat surau KLCC je hehehe sambil Izz tido kepenatan, nasib baik tak ramai sangat orang sebab hari kerja kan.. Lama jugak kami kat KLCC menunggu hubby balik kerja, sampai kul 10 malam jugak lah.. Cuma saya tak sempat nak shopping je, takut tak cukup masa plak..

Hari Khamis kami balik Mersing, best2!! sampai la hari Sabtu balik ke KL semula.. Hari Ahad lepak rumah je... Ok cukup tulis diari untuk aktiviti last week ^_^

Semoga hari2 seterusnya akan semakin membahagiakan kita semua.. Best kan cuti sekolah, saya dapat cuti seminggu pon dah rase heaven sangat, ni pulak dapat cuti sebulan dua, wah best2!! ehhh macam budak sekolah plak..

Ok guys!! see u in next entry.. bye

Luv,

5.11.12

Weekday Gateway : Awana Kijal

as salam

Hello all my dearest!! Happy raining November ^_^

Pada semua housewives yang berkerjaya atau tidak, sila bersabar bila doing ur laundry, dengan weather yang macam ni, memang tertekan bila baju tak sempat nak kering dah hujan so jadilah ampaian haram dalam rumah dah macam rumah kongsi, hehehehe speaking from experience kah?!! Sape yang ada dryer tu memang patut bersyukur, so maybe for next budget screening perlu di masukkan item ini ye en. suami..

Ok, ini bukan cerita pasal laundry but budget untuk dryer please be consider ye sayang, hehe

Ini nak cerita pasal percutian saya dan Iskandar (hubby kerja) di Awana Kijal minggu lepas.. Seronok sangat bercuti tengah2 minggu bekerja, walaupun rase bersalah tapi kadang2 dapat time off dari opis sangatlah heaven.. So saya bercuti hari selasa, rabu dan khamis, jumaat masuk opis macam biasa hehehe tapi rase lemau sebab dah cuti lama sangat ^_^

Last time saya ikut hubby ke Kemaman rasenya masa Iskandar setahun, lepas tu walaupun sebulan sekali hubby ke sana tapi saya tak berkesempatan nak ikut... Anyway, nothing much yang berbeza cuma jadual bersama Iskandar dah makin padat sebab dia dah pandai demand nak mandi swimming pool lah, nak gi games room lah, nak jalan2 pantai lah.. Saya ikutkan je lah..

Gambar instagram.. Buat sand castle la kengkonon
 
Main pasir sampai satu badan berpasir..

Iskandar mandi swimming pool sambil mummy habiskan baca novel yang dah setahun beli ^_^

breakfast macam2, second morning makan nasi dagang, best2!!

Kedai ni sebelah kfc yang kami makan lunch, tempat saya jatuh sebab jalan tak tengok bawah hahahaha malu makcik!!

Ok guys, tu je.. Tetiba takde idea nak merepek hehehe.. Bye

Luv,