22.9.12

Wake me up when September end...

as salam...

Tajuk menggedik takde kena mengena dengan cerita ye, hehehehe...
 
Hello guys!!! Sorry for my tenggelam timbul entry, hehehehe but my main reason at this time not because of laziness but because of my tight schedule.. Seriously busy sampai nak on computer pon tak sempat, too many things to handle in one time, plus im covering other unit.. so most of the time is occupy with endless meetings.. 

This whole week asyik balik lambat and bawak office work to home, so house chores terpaksa diabaikan, jadilah rumah macam kapal karam, to make it worse, hubby is not around this week so timing makan Iskandar ikut sempat mummy dia je, most of the time makan kat mamak atas je, ada time makan fast foods, ish ish kesian anak kan!! 

Kerja kat opis pon dah jadi caca merba, at this moment saya ada 4 bosses untuk dijaga, bayangkan ada 4 kepala yang ada macam2 ideas, orders dan yang paling tensen, nak kena melayan kerenah diorang... Kenapa lah time saya kena cover unit urusetia, macam2 bala yang menimpa hahahaha oklah, anggap sebagai cabaran dan dugaan.. Hari ni after a few weeks saya bersabar akhirnya saya menangis jugak sebab sangat tensen hehehehe but nasib baik dapat kawan2 yang supportive dan juga hubby yang sedia mendengar bebelan wife dia walaupon tgh driving nak pegi makan kat kemaman sana tu... ^_^ so considering im still lucky kan, alhamdulillah.. I have another month untuk bersabar, harap2 lepas tu boleh la bertenang menghadap komputer untuk update blog sepanjang masa hahahaha..

Have u heard about PTD yang meninggal masa training DPA modul askar wataniah tu? Yes, he was one of the officer in my department.. We memang close sebab dalam satu opis yang sama cuma dia bawah projek udara.. Before this pon kami penah sama2 berkampung di Langkawi untuk LIMA, berkampung di KLIA untuk DSA dan join family day, few times jugak saya tumpang Satria dia ke Putrajaya.. Dia selalu lepak dalam bilik my pegawai dan memang selalu makan sama2 dalam pantry opis.. Basically we all di pejabat memang rapat to each other.. So bila dapat tahu dia meninggal masa di Kem Askar Wataniah, projek kem yang bahagian kami buat, perasaan sangat bercampur baur.. 

My TKSU called me untuk dapat pengesahan berita tu masa saya on the way ke Meru untuk majlis doa selamat anak buah hubby yang dapat sambung belajar di Mesir, terus terbayang arwah, cara dia cakap yang sungguh pekat loghat Utara, cara dia berjalan dan cara dia jawab soalan, cara dia buat lawak yang tak lawak, terbayang anak kembar dia dan macam2 lagi lah... Memang tak sanggah sungguh!! Tapi janji Allah tu sentiasa betulkan.. Mati tu memang pasti.. I step aside semua cerita2 pasal kematian dia, cuma agak terkilan sebab perkara tu mungkin dapat dielakkan tapi itu namanya ajal... Saya kesian jugak bila tengok bos arwah, bila dia kemas2 barang arwah dalam opis, nampak sangat dia sedeh mungkin juga teringat masa2 dia marahkan arwah sebab kerja, biaselah bos marah supaya kerja perfect, saya pun selalu jugak marahkan my officers, macam mak2 marahkan anak, cuma lepas ni kena banyakkan minta maaf lah, mana tau tak sempat kan!! huhuhu

Bila masuk opis dan lalu depan carta organisasi yang masih ada gambar dan nama arwah, serta merta jadi sayu.. He was a very good guy.. Al Fatihah untuk arwah Aldy Hasmi..

Oklah, have to stop now.. Iskandar ni mengigau agaknya, owhh ye aircond bilik rosak dah seminggu jugak, so tido kami kepanasan tiap2 malam, cepatlah balik sayang, u so much needed here!!!!

Ok guys, tak tau lagi bila saya ada free time untuk menaip, so until next time saya mohon maaf if ada salah silap ye..

Till then... bye
 
Luv,
 

10.9.12

Comel Quote # 7



Letting things happen naturally from today onwards... Oh well, I did it before too ^_^

Do u feel the same?!! 

Luv,