2.7.12

July is here (tajuk takde kena mengena dengan post)

as salam..


Hello guys!! Sorry for my ketidak rajinan mengupdate blog ni, hmmm perlu kah di ulang alasan saya yang malas itu hehehe.. 


Sebab asyik malas nak update blog, tiba2 dah masuk bulan Julai.. Separuh jiwa ku pergi!! Ehh separuh tahun dah habis lah.. Tapi tak sempat lagi nak review azam tahun 2012, ye la mana2 yang tak tercapai lagi tu, boleh buat recovery plan, tak pun masuk lah list azam tahun depan (contohnya macam percubaan untuk membuat anak, hehehe contoh ye!!) Hmmm review SKT kerja pun buat last minit, macam la rajin sgt nk review azam tu kan...


Bulan Syaaban pun dah nak masuk separuh bulan, maknanya tak lama lagi akan muncul bulan Ramadhan.. Walaupun tahu Rejab dan Syabaan selain daripada Ramadhan ni banyak kelebihan dan antara bulan yang berkat tapi tetap tak banyak buat amalan sunat, ehh ni teguran untuk diri sendiri sebenarnya!! Just untuk info, hari Khamis ni hari nisfu syabaan ye..


Nak cerita pasal weekend lepas lah..


Hari Sabtu saya ada jemputan kawen anak kepada staf lama saya, memang dah plan dengan hubby nak datang.. Tapi hubby plak termiss flight balik KL malam Jumaat tu, so terpaksa lah dia stay lagi satu hari kat Labuan.. So saya pergi berdua je dengan my anak bujang, okeh la ada jugak teman nak berborak dalam kereta sementara jalan jam, walaupun kebanyakkan masa Izz asyik cakap "mummy, Izz nak toys!!".. Sampai dewan nasib baik jumpa ramai muka2 yang dikenali, takde lah rase kekok sangat.. Selesai melantak nasik minyak, kami straight balik rumah, ingat nk singgah toy'r's belikan Izz mainan tapi bila pikir balik kepayahan nak mengejar budak kecik tu dengan baju kebaya dan heels bagai, terpaksa cancel.. Kebetulan my kakak ada di KL, kami pun sister2 ni plan nak gi shopping kat jalan TAR.. Tunggu semua ahli berkumpul kat Damai (dian la paling lambat sampai, siap anak I main kereta control kat stesen LRT tu) kami naik LRT ke jalan TAR, Izz sangat excited dapat nak train.. Shopping2 pastu saya ajak diorang ke Jakel, ye lah makcik ni baru nak gi cari kain buat baju raya, ntah tailor amik tempahan lagi ke tak ni, nanti kalau tak amik kita cari baju dah siap je lah.. Tengah syok2 pilih kain, tiba2 Izz plak start cranky sebab mengantuk, dah la tak bawak stroller, merasalah mendukung dia yang tidor, lebih setengah jam la jugak, dah la berat, nasib baik pakai flat shoe, kalau lah pakai heels mau patah kaki tu..  Malam tu memang saya kesakitan satu badan, lenguh yang amat sangat tapi takpe sebab tukang urut dah balik, hehehe...


Hari Ahad pun ada jemputan kawen jugak, my PTDs' friend.. Siap2 kat rumah in law dan sempat makan nasi lagi, tapi sebelum tu singgah shopping mall beli hadiah sebab hadiah yang saya beria beli last week tertinggal kat rumah Keramat, takpe hadiah yang tertinggal tu akan jadi hadiah orang kawen yang lain, sape lagi nak naik pelamin jangan lupa jemput, I dah ada hadiah hahaha.. Congrats to Sue and hubs.. Pengantin sangat cantik dan foods sangat banyak, my hubby siap cakap ni macam buffet pre Ramadhan je.. Sementara kami gi wedding, my sisters repeat lagi shopping kat jalan TAR, memang la my kakak tu kalau datang KL, confirm ke sana je.. Malam after Maghrib, hantar dian balik UIA, singgah makan kat restoran arab makan nasi lagi, banyak plak tu.. Pas makan sempat lagi tapau kek kat Secret Recepi.. hahahaha makan banyak, pastu komplen gemuk!! that's me!!


Ok, cerita pasal hari ni pulak lah.. 2 Julai 2012, Izz dah masuk 3 tahun setengah, setengah tahun lagi masuk 4 tahun, fuhh memang sekejap!! So far dah macam2 benda dia boleh buat, kadang2 buat kami ketawa, kadang2 buat kami menyingga, selalunya mummy dia lah yang paling kurang sabar.. Memang banyak cakap budak tu, suka menyanyi jugak tapi suka buat lirik sendiri, sama macam abah dia!! Bila dia bercakap kita kena pandang muka dia, if not dia akan terjerit2 panggil sampai kita pandang muka dia.. Still pelat tapi so far me and hubby boleh la paham apa yang dia nak.. Izz sangat suka merajuk, hubby cakap bab merajuk ni dia ikut saya, ehh ye ke?!! mana ada I suka merajuk lah.. Untuk Izz, selepas mummy dan abah, dia akan pilih atuk so kalau macam bagi2 mainan tu "ni izz punya, ni mummy punya, ni abah punya, ni atuk punya" hehehe sweet, cucu atuk kan!! Tapi Izz pemalu, or my mum in law kata Izz lambat sikit panas bila jumpa dengan orang yang dia tak kenal, payahnya nak suruh dia shake hand, jumpa orang mesti menyorok kat my belakang.. Ramai cakap muka Izz macam muka saya, sebab tu comel kan, hehehe ehhh tapi saya dah tak comel dah sebab ada scar chicken pox hahahaha..


Orait, kena stop dulu sebab ada checking 5S plak, nak tutup pintu bilik dan lampu semua, konon2 takde orang dalam bilik sebab my bilik sangat bersepah, tak sempat nak Sorok dah hehehe.. Bye


Owhh sorry la sebab entry takde gambar, saya tak reti nk masukkan gambar yang dalam iPhone ke komputer ni, hehehe sape2 yang pandai tu sila beri tunjuk ajar ye...


July.... please be good to me!!!


Luv,



2 comments:

ddfirdaus said...

termiss flight??? mcm dejavu di kinabalu jerrr...jeng jeng jeng.... ;-)

HaNiE said...

hahaha dejavu di labuan lah.. lama tak follow cite tu, aku dah lost dah..