11.5.12

Entry Tertunggak... Projek Terbengkalai!!!

as salam...


Hai guys!!! It has been a while since my last post, and I'm really sorry for that... I don't have any particular reason for this, kecuali M.A.L.A.S hehehehehe..


So, let me recap balik semua cerita2 basi yang tertinggal especially last month.. April always be my favourite month di samping Januari, Februari, Mac sehingga Disember, hehehe.. 


We (me and Izz!!) celebrated his abah's last 20's birthday with an ice cream cake on 5th April, penat kami tunggu sampai tengah malam sebab tunggu hubby balik dari Kemaman, but totally worth it lah sebab kami berjaya buat surprise.. The next day, we had birthday's dinner at Tony Romas, Pavillion... This year birthday present adalah casing iPhone baru, hahahaha casing jek bukan iPhone pun.. And I tried to change for good supaya mengurangkan dosa2 yang terpaksa my hubby tanggung  ^_^ 


A week after that, saya berkampung di KLIA sebab terlibat dengan DSA'12.. Penat gila toksah cakap lah, everyday start bertugas kul 6 pagi dan settle down dalam kul 1 pagi.. Tapi ada jugak lah hari yang saya mengelat balik umah, hehehe.. So far takde perkara2 menyakit hati sepanjang DSA kali ni compared to last 2 years.. Paling best bila ada delegations yang ucap terima kasih atas usaha keras kami menyelesaikan urusan diorg kat KLIA (custom, immigration dll) terasa diri dihargai okeh!!!


Sementara mummy sibuk bekerja siang malam, Izz and his abah sempat buat hobby baru, bela ikan!! hahahaha I were surprised bila balik tetiba ada aquarium kat our small living room tu, makin sempitkan rumah jek!! But as my boss said, "lagi bagus orang lelaki ni ada hobi dari tak ada, especially bila wife sibuk dengan kerja!!" hehehe well said boss, well said!! So far kami ada 2 ekor ikan koi, 2 ekor ikan kaloi sabah, sekor ikan kecik tak tau jenama apa (at first banyak, tapi dan kena makan dengan ikan2 yang besar) dan sekor ikan DBKL... Saya rase every week hubby akan ada idea baru nak tambah ikan itu ini...


My May.....licious month dimulakan dengan tahap kesihatan yang tak berapa baik... I'm down with chickenpox, hahahaha ye!! dah tua baru kena chickenpox, my boss pun cakap benda yang sama... So saya bercuti sakit 2 minggu, actually hari ni baru masuk opis pun... Tadi masa meeting pun boss dah tegur, "kenapa muka teruk?!! kan saya dah pesan minum air kelapa banyak2, mandi dengan air semambu".. Bila kena chickenpox pada tahap separuh usia ni memang agak azab sikit, sakit dia memang lain macam, tapi saya tak tau lah nak compare if kena masa budak2 sebab saya memang tak pernah kena chickenpox lagi.. Jangan tanya bab muka, memang dah boleh nak tolong dah, semoga masa akan heal all the scars T__T (macam2 ubat dah cuba ni!!)


Oklah, nanti saya sambung lagi ye.. hehehehe tapi jangan tanya bila lah, insya Allah bila free saya membelog lagi ye ^_^


Bye and till then...




Luv,





No comments: