5.10.11

Langkawi Holiday - Bird Paradise and Wildlife Park

as salam...

2nd tempat yang saya rase Iskandar sangat enjoy adalah di Bird Paradise and Wildlife Park.. Tempat ni terletak di Jalan Kisap, area Sungai Kilim Geopark, dekat2 dengan Air Hangat Village dan Galeri Perdana...


Entrance fee RM12 for adult and RM6 for child (4-12).. So harga untuk kami RM24 (2 adult n free for Iskandar) Di luar pintu masuk ada parrot, blue macaw and genuine pig akan menanti anda untuk bergambar...

Berjalan dalam park ni anda akan jumpa dengan pelbagai jenis burung dibiarkan bebas, ada parrot, macau, lovebird, flamingo, hornbill dan lain.. Walkway untuk berjalan akan melalui pond, waterfall dan cages untuk other animals macam small buaya, porcupines, monkey dan birds yang ganas macam eagle..


Selain tu ada juga mini petting zoo  yang semestinya ada feeding activity untuk kids.. Tempat yang paling lama kami stay sebab Iskandar sibuk nak kasi makan ikan, rabbit and pigeons, layan je lah!!!



Sebelum keluar, ada photo corner untuk berposing bersama eagles dan parrot.. Sebagai bukti kami dah sampai ke sini.. Say cheese!!!





Luv,
 

3 comments:

Leonora Halim said...

dah besar sgt dahh izz.. :)

redzuan said...

Hi there..
Warmest greeting from Langkawi WildLife Park.
I am one of Langkawi WildLife park staff. I just checking your blog. It is a very nice blog indeed and really appreciated of your great impression about us. We are looking forward for your visit at our place in near future and hopefully your memory at our place will become brighter as we are keep improving from time to time.

"Close Interaction.. Fun With Nature"....

See ya=)

redzuan said...

Hi...

Warmest greeting from Langkawi WildLife Park - Bird Paradise. Thanks a lot for visiting us during your holiday..
What a nice blog do you have and a very beautiful family. Thanks also for giving us a great impression about our place.
We are looking forward for your visit again to our place next time. have a nice day =)