1.8.11

Selamat Berpuasa 1432H

as salam..

Firstly, saya nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan yang penuh keberkatan dan selamat menjalani rukun islam ketiga iaitu berpuasa di bulan Ramadhan.. Ehhh jangan salah plak rukun iman dan rukun islam ye, eheheh... Semoga diberi keberkatan dalam kehidupan kita dan semoga diberi kesempatan untuk kita melipatgandakan amalan2 di bulan yang mulia ini..

Secondly, saje nak berborak kosong pasal persediaan puasa tahun.. Mine macam biasalah, masih gigih planning untuk memasak untuk sahur dan juga berbuka.. Ikutkan en suami kalau boleh tahun ni taknak berbelanja kat pasar ramadhan sebab kami masing2 target nak turunkan berat badan, hehehe lagipon en suami taknak terlebih makan untuk buat alasan nak skip tarawih.. Alhamdulillah semoga niat kami diberkati dan seterusnya dapat dilaksanakan dengan jayanya..

Menu sahur hari pertama, lauk tomyam udang galah semalam saya panaskan dan telur dadar.. Masak nasi 1 pot je, tu pon en suami tak boleh habiskan.. Saya minum oat je, hehehe gigih diet ok!!! Lepas sahur, tetiba izz bangun mintak susu, pelik agaknya kenapa cepat sangat mummy n abah bangun hari ni ^_^ lepas tu, minum susu sambil pejam mata...

Hari ni saya sampai opis kul 7.30 pagi, tak penah2 datang awal macam ni, dulu2 lepas sahur mesti tido balik tapi kali ni plan nak keluar rumah awal pagi.. Ingatkan lunch hour tadi nak tido sekejap (hehehe orang sibuk gi tazkirah) tapi meeting dari kul 9 sampai kul 2 baru habis, tak sempatlah nak lelap mata..
Hopefully, bulan ni kurang la sikit kena outstation sebab last week 4 hari berkampung kat sandakan, sambil2 tu sempat jugak shopping udang 2/3 kilo, ikan masin, udang geragau dan ikan untuk stock bulan puasa, hehehe.. 

Saya plan nak bawak izz gi surau so saya boleh semayang terawih berjemaah, cuma risau jugak if dia buat perangai.. Hubby cakap if izz start buat perangai kena lah balik, nasib baik surau kat tingat 5 je.. Nanti lah try sebab sekarang tengah cuti, hehehe..

jangan korek hidung tau!! nanti batal puasa

Oklah, selamat berpuasa ye!!!

Luv,
 

No comments: