16.8.11

Outstation di bulan puasa

as salam..

Huishh dah 2 minggu puasa and dah 2 minggu jugak i tak update blog, blog pon puasa jugak kah? hehehe biase lah makcik busy la uols <--- alasan cliche ^_^

Oklah dikesempatan saya menunggu flight ke sandakan ni, bolehla merepek sejam dua, hehehe actually saya di golden lounge airport kota kinabalu ni, transit ke sandakan, tetiba plak mas takde direct flight ke sandakan terpaksalah melepak 2 jam kat sini, so sebab tak boleh makan so kita menghadap la komputer ni sampai lemau ye...

Ingatkan bulan puasa ni, boleh la goyang kaki kat opis je tapi nan ado, tatap kena hantar ke luar kawasan, tapi takpe makcik redho je!! pagi tadi sebelum subuh dah gerak ke klia, bawak kereta sendiri sebab saya malas nak sentap dengan driver yang confirm memberi ayat2 sinis sebab kena bekerja pagi2 buta, i dah kena dah!! tapi outstation ni kejap jek, so takde lah kena bayar parking klia sampai beratus ringgit.. Esok petang dah fly back to KL and confirm sempat berbuka kat umah walaupon en suami takde sebab ada aktiviti berbuka with anak yatim..

Next week kena ke tawau pulak tapi tak sure saya boleh pegi atau tak sebab en suami kena outstation jugak, sebagai isteri mithali hehehe saya mengalah lah, biar dia yang pergi mengembangkan career dan saya jaga anak di rumah, hahaha poyonya!!! tapi tak tau lagi my boss ok ke tak, mana tau datang perangai dia nak jugak saya attend the meeting, time tu pasti kami akan mengelabah tahap cipan, kesian iskandar kan!!! mana plak dia nak menumpang kasih...

Hurmmm saya dah takde idea nak taip apa sebab kuat sangat bau diorang brew coffee ni, mengganggu konsentrasi lah!!!

Saya dah listed down barang2 nak beli kat sandakan ni, hehehe seafood of course lah kan, last weekend masa shopping barang dapur kat carefour, dengan bangganya saya cakap kat dian "taknak lah beli udang kat sini, kecik sangat, nanti kakni beli kat sandakan ke tawau ke" hehehe mengada!! padahal beli banyak2 pon bukan habis masak, memenuhkan freezer jek... Udang galah masa beli last month pon tak abis lagi, hehehe... Lagi satu benda yang saya suka beli ialah udang geragau, bagus untuk jadi perencah menumis, untuk sayur goreng, nasi goreng, bihun goreng, sedap wooo!!! murah dan banyak pulak tu, sepeket besar baru rm10.. Last time saya beli, siap boleh repacking bagi staf2 kat opis..

Oklah, nanti saya sambung lagi ye... Jangan jeles, hari ni i bukak puasa awal, 6.30 petang dah masuk maghrib kat sandakan kan!!! hehehe

Selamat berbuka ^_^


Luv,

1 comment:

dbalkis said...

wei tolong la ajak aku makan2 seafood di rumah ko..hehe