7.7.11

Bila Mummy and Abah Outstation....

as salam..


Keje saya sekarang ni banyak sangat kena outstation, selalunya 4 kali dalam sebulan, tu pon lepas bagi2 dengan anak2 buah, kalau ikut kira2 logik akal dalam 12 kali jugaklah dalam sebulan, tu tak masuk tugas2 dan mesyuarat2 luar or lawatan2 yang lain.. Bulan lepas memang buat rekod sebab saya berulang alik ke kk, tawau dan sandakan sampai 6 kali dalam sebulan, kira2 enrich dah boleh upgrade ke silver ni (hehehe tu je yg mampu!!).. 

Biasanya sekali keluar untuk sabah's visit dalam 2/3 malam, tapi saya juga penah buat rekod ke kk dan sandakan dalam masa sehari je, maknanya pagi2 buta dah naik flight ke sana and malam terus balik, tak kisah la sampai umah kul 1/2 pagi pun, janji tido dapat peluk izz.. If setakat lumut, kuantan or penang, saya buat day trip je...

So far paling lama saya sanggup tinggalkan izz 3 malam je, lebih dari tu memang akan angkut dia sekali, sebab tu if kena outstation lelame saya sub kat anak buah je (kijam sungguh boss!!!) hehehe tapi takpe diaorg dah biasa ^__^

En. suami pulak lain sket.. dia jarang2 outstation, tapi bila dia dah keluar memang lama.. Biasanya paling sekejap pun 4/5 malam, paling lama sampai 10 malam.. So bila dia kena outstation, saya sangat risau kalau saya pon kena outstation dalam masa yang sama.. 

Dan itulah yang jadi last week.. Kami sama2 outstation dan terpaksarelalah acik ieyan datang KL untuk babysit Izz.. hehehe nasib baik ada dian, kalau tak, tak tau lah betapa kelam kabut kami nak mengurus anak yang sorang tu... So semalaman izz tido dangan ieyan dia, cian izz!! sorry sayang, mummy ngan abah kena work

Tapi walaupon en suami cum driver kami takde, aktiviti hujung minggu masih sama, tetap kena melawat shopping complex, hahaha.. So last weekend, kami ber"outing" ke Mid Valley, ramai sangat orang, mungkin sebab baru gaji or sebab orang malaysia ni memang hobi hunjung minggu melawat shopping complex kot, hehehe macam i!!!

So kami pusing2 la mid valley sambil cuci mata window shopping and kasi dian shopping, upah jaga izz kan.. pastu makan di Gardens dan jalan2 lagi sampai semput.. Lastly beli groceries kat Carrefour.. Malam juga la baru balik rumah, hehehe

Bila saya pulak yang kena outstation time weekend, en suami akan bawak izz balik shah alam, hahaha abah ni tak thrill langsung!!! alasan dia sebab nak kasi izz main2 ngan cousin2 semua, pastu bolehlah abah dia boleh keluar joli2 jumpa kawan2, hahahaha... 

Hmmm saya dah rasa2 nak mintak tukar tempat lain, supaya boleh bertenang sikit.. yang penting supaya kurang sikit outstation ni so tak lah rasa bersalah macam mengabaikan anak.. tapi entah lah, harapan macam tipis or mungkin saya perlu cuba untuk sambung belajar, hehehe tapi macam susah je nak dapat.... tengoklah dulu!!!

Oklah, saya dah start melalut pulak.. jomlah tengok gambar apa yang ada ^__^

kami
makan-makan di TGI Fridays
Izz nak ni!!! mana mummy nak cari nak oiii!!
bila mummy and abah outstation n bila Ieyan take incharge!!


Petang ni mak n abah sampai dari kampung, horrrayyyy!!! Ada orang boleh tolong jagakan izz so boleh la kami bercinta tengok movie... ehh transformers best tak? hehehe 


Luv,
 

2 comments:

dbalkis said...

aku sedih woo..terbalik ko..silver dah downgrade jadi biru..huhu..

jom apply NUS jom Mar..Jan nti application bukak kot (kalau cam last year la)..ko apply HLP tak this year?

HaNiE said...

ehh ye ke?? ntah la hahaha

aku kalau boleh taknk sambung over the sea ni, nak duk diam2 kat m'sia je lagipon english tungang langgang cam aku mana blh survive kt uni international... hehhe

takpe, nnt kami pi holiday kat sana melawat ko ye.. ^_^