28.6.11

When Fever say Hi!!

as salam

Did i mentioned i had some fever and dehydrated after returning home from semporna trip? 

Yeahhh, after came back on tuesday, i've suffered a bit on the following day, but being a good employee i still show up to the office to settle my report.. And thanks god, iskandar really well behaved despite his abah wasn't around, plus he also offered me his scott emulsion when im complaining "mummy, sakit!!" cute, aight?

On thursday, i cannot handle the dizziness so i went straight to clinic after office hour.. When dr. manaf asked me either i want the m.c or not, i just answered "it's up to u" so he didn't gave me any, hahaha padan muka me!!! 

But i took an EL on Friday and went out with my little boyfriend to renew my car's 2-weeks-late insurance and road tax.. After that, we had a late lunch with hubby at KLCC and continued to shopping spree and as usual most of my money flew away for paying his shirt, sandals and some toys but it was okay i guess, upah teman mummy!!


lunch date at Secret Recipe KLCC
everytime we pass by these kereta-mainan-masuk-coins-gerak2, he will said "nak naik car" and mummy will said "mummy takde duit" and he will nodded for understanding..
but when he saw ATM machine, he said "mummy, tu duit" so mummy takde alasan tak kasi naik kereta gerak2 lagi...
"mummy, can i touch that giraffe"
yeay, dapat pegang giraffe..

Went back home, i've got my fever again!!! uhuk uhuk

Luv,
 

27.6.11

Sehari di Semporna

as salam..

Hai!! 

Hari ni saya nak bercerita pengalaman melompat pulau "island-hoping" kat Semporna, Sabah.. Ye lah, kerja pon kerja la jugak tapi bila orang dah ajak berjalan saya tak tolak, heehehe.. 

Island-hoping ni sempena lawatan kerja orang-orang besar JKR ke projek Tawau, lepas tu bawak diorang ke Semporna untuk pengalaman lagi mengasyikkan ini dan juga supaya projek kami tak delay, hehehe ada udang sebalik batu di situ ye!!! Actually ni second time saya ikut acara melompat2 dalam kapal navy ni, cuma yang hari tu kat kota kinabalu lah, yang ni upgrade sket ke semporna...

Saya ni tidaklah gemar sangat aktiviti lasak melasak lagi2 kalau bawah terik matahari, sensitif kulit mak ni!! ter'bako' nanti, susah nak oii nak kembali putih tulus mulus semula tapi sebab kerja, ku gagahkan jugak... hahahaha poyo!!!!

So lepas mesyuarat dan keliling tapak projek dengan matahari tegak atas kepala kat Tawau, kami bergerak dan tido semalam di Semporna.. Pagi2 bangun dan bersedia fizikal dan mental untuk melompat2 pulau..


subuh gajah di Semporna, ni dalam kul 6 gitu..
other side
nampak tak orang2 beratur nak naik bot, agaknya macam ni lah cikgu2 yang nak pergi berbakti pada anak murid di kawasan pendalaman, hari2 naik bot..

First pulau, of course lah Pulau Sipadan, pulau yang di kawal ketat oleh pihak berkuasa.. Tak boleh bermalam disini kecuali kalau kau tu tentera yang menjaga kat sini lah dan pengunjung pon dilimitkan 120 orang sehari sahaja, kebanyakkan nya divers lah..

kenderaan kami..
ada escort supaya tiada kejadian tidak diingini berlaku, if not apa2 jadi i masuk paper u!!!
disambut oleh ini..
comel je pulau sipadan ni, 1/2 jam abis kot keliling pulau..
sejarah "si paran"
maklumat am..
kedamaian yang ku cari, hehehe cantikan gambar ni!!!


Lepas tu kami singgah di Pulau Mabul.. Cantik sangat resortnya dan lepas berangan2 jadi tourist, kami berjalan2 di kawasan kampung nelayan bajau laut, banyak jugak kerang, mutiara dan lain2 perhiasan yang dijual, murah2 pulak tu compare kat mana2 tapi sebab saya ni takde la kreatif sangat nak mencantikkan rumah or dengan maksud lebih jelas supaya perhiasan tu tak hancur jadi mainan iskandar, so takde apa pon yang dibeli, hehehe... Kat sini, ramai budak2 kecik main sambil bogel2, hehehe nasib baik comel walaupon comot2.. Dan kenangan tak boleh lupa bila ada sorang budak lelaki berjalan2 bersama haiwan peliharaan yang lengkap ada tali, iaitu seekor ketam.. Cute sangat!!! 

Mercu tanda Pulau Mabul..
Perkampungan Bajau Laut..
One of the kedai cenderamata..
Ikan kering untuk perhiasan..
pendant kerang
siput lembu ni harganya cuma RM17, besar ni!!


Last pulau yang kami singgah dan sempat pulak diorang bermandi manda time tengah hari ialah Kapalai.. Actually, Kapalai ni bukan la pulau tapi lebih kepada resort yang dibina atas air, kawasannya agak luas jugak dan siap boleh naik basikal untuk meronda2... Tempat ni ibarat syurga kepada divers.. Tapi untuk saya, waduh2 panasnya mencengkam kulit!!! Airnya sangat jernih dan boleh nampak ikan2 berenang2, ramai yang ber"snorkling" di sini, tepi2 jeti pon banyak ikan macam2 warna tu...



Kapalai Resort..

Oklah itu saja untuk dishare hari ni.. 

Ohh balik dari Semporna saya kedemaman, hahaha sampaikan my boss cakap "owhh pegi berjalan sampai sakit!!!" tidak bos, saya berkorban untuk amanah yang telah diletakkan di atas batu jemala patik, hahahaha...

See u again Semporna!!!!

Luv,

 

25.6.11

Short Note

as salam...

sorry guys for not being able to update this blog regularly because of my extra-hectic-work schedule this month (hehehe poyo jer!!!) so i tried my best juggling a very limited time between family and 'me' time but of course lah kan, iskandar is my top priority!!! but i will try very hard to jot down all my experiences in this blog and also my merapu2 entries again..

i'll be back after this, stay tune ^___^
   
Luv,
 

9.6.11

My Life is Miserable WITH or WITHOUT Iskandar Around

as salam.. 

hai guys, hows ur day??
mine, a bit extra busy than usual.. working like there is no tomorrow.. and im feeling tired and un-focus T__T

im supposedly on leave for these 3 days but because of "saya yang menurut perintah", here im, in the office watching blankly at the monitor, hahahaha and to make thing worst, i have to fly to sandakan early of tomorrow morning and stay there until sunday and this is my third trips to sabah in 2 weeks... fuhh what a life!!!

i hope iskandar really having fun time with his mak ngah, acik ieyan and kak niena at bukit merah lake town resort.. yeah, we've planned to get some fun time with kids at bukit merah this week but "kita hanya merancang......." so i let my sister bring iskandar along because i've promised him, although i knew he won't remember or understand what the promise is...

last night, it was weird when the house seemed so silence without iskandar's scream and his mulut becok around, i felt "empty" and something just not right when i have a full control toward the astro remote all by myself, and it was only a few hours since they left.. usually i left him when i had to be outstation  for duty-calls but this time he left me, so it's make me sad although i know he having a good time there...   

they going be back tomorrow evening but i will only can see my son after return from sandakan this sunday, hopefully i can emotionally stable until that time... 

mummy misses u so much iskandar!!!




Luv,