6.3.11

Experiencing Turbulence from inside the Toilet

as salam..

Happy Weekend uolls!!!

Nak share pasal my experience last night masa flight balik dari sabah.. Actually sepanjang naik turun flight, few times jugak bergegar2 dalam flight kena turbulence tapi biasanya I duk diam2 kat seat je.. Last night, on the way tu ada jugak co-pilot announced cuaca a bit cloudy tapi I rase ok je smooth..

Lepas makan, I tido kejap tapi bila bangun tak jugak sampai2.. Dah la kepenatan sangat, sakit pinggang lagi sebab early that day I flew from sandakan to tawau, abis meeting ke k.k pulak.. Dh rase macam naik bas je.. So untuk menegakkan tulang belakang yang dh agak2 bengkok tu, I jalan2 la ke toilet.. Masa nak masuk toilet tu tetiba announcement pasal turbulence, tapi sebab tak tahan nak terkucil I masuk je lah.. Dh settle semua, tgh check2 makeup tetiba airplane bergegar2, arghhh sudah seriau plak dh, pegang la apa yg boleh for tahan dr jatuh..

Bila dh ok sket, I pon kluar tapi steward tak kasi I balik ke seat sbb masih bergegar n my seat jauh ke depan, so lepak la I kat pantry dlm flight.. Duduk kt crews seat sambil borak2 with adik2 steward yang agak "adik2" tu >_< tapi happening!! I tanye biasa ke gegar2 macam ni, ada sorang tu jawab "haah, tapi I like!!" Boleh? Suke ati lah dik..

After about 15 mins, agak dh ok sket, I pon dibenarkan balik ke seat asal with 2 packets free sweets.. Thanks ye!! menceriakan hari I yang panjang n memenatkan itu..

Ini hasil dr Tawau.. I tak beli kat pasar sebab tak sempat.. Orang bagi, jadilah rezeki utk mama n nenek wok.. Malas nak masak sebab ikannya besar sgt, confirm tak habis kalau kami 3 beranak je nak makan..

Oklah, nak tido lah, ngantuk sudah!! Gud nite!!

Luv,
HaNiE

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

dbalkis said...

Sayang woo..tak masak...sedap woo.. Harus ko buat jamuan makan..

HaNiE said...

boleh!!! buat ikan goreng jek boleh tak?? hahaha