25.3.11

The day i LOST my precious BB

as salam...

Tajuk adalah sangat poyo!!! But yess, i've lost my blackberry  T__T 

Hari rabu lepas, i ajak hubby tengok wayang di tgv wangsa walk.. Kami tengok Hikayat Merong Mahawangsa.. Pegi without booking dulu so kira nasib je lah, sampai sana dalam kul 9 malam, takde orang beratur pon and kebetulan cuma tinggal 4 seat kosong untuk couple seat, walaupon mahal sket hubby bayar jugak tiket wayang tu sebab wifey dia dah meroyan nak menonton!!! hehehe kami duduk kat seat M19 dan M20 di panggung 9..

Movie start kul 9.30 malam so still ada masa untuk makan2.. Kami masuk awal sket so sempat la tengok preview movie2 baru akan datang.. Sambil2 tu dok sibuk posing amik gambar with my BB, selalunya tak macam tu pon sebab slalu bila kami masuk mesti movie dah nak start.. Cuma I tak perasan sama ada dah masukkan my BB dalam handbag or letak kat atas seat jek lepas amik2 gambar tu... Tengok movie macam biasa sampailah habis..

Pastu abis movie, kami keluar tanpa menoleh ke seat sebab rasenye cuma tinggal botol air mineral n bekas popcorn jek.. Sambil berasak2 keluar kami buat la review sendiri pasal cerita tu *_* Masa hubby tengah beratur nak bayar parking ticket, I sibuk berFB thru his iphone, cam biasa lah kan, pinjam buat harta sendiri!!! Pastu baru teringat nak switch normal mode kat my BB, cari2 dalam handbag dah tak jumpe, sahhh confirm tercicir kat seat wayang.. Terus bgtau hubby dan kami jalan laju2 ke tgv semula, sambil tu I call my BB tapi dah masuk voice mail, so hati I berat menyatakan my BB tu dah jatuh ke tangan orang lain!!!

Sampai kat entrance tgv, kami jumpa staff dia, bagitau la pasal my handphone tercicir tapi bila masuk panngung 9 tu, dah start movie lain tapi nasib baik tempat kami duduk tu kat belakang sekali so boleh la meninjau2.. Nasib tak baiknya, takde nampak bayang pon my BB dah.. Staff tgv pon bagitau susah nak jumpa balik hp yang tetinggal ni selalunya, so terpaksalah menerima kenyataan jodoh bersama my BB sampai situ sahaja...

Hubby syak couple yang sebelah kami amik sebab masa kami bangun diaorang masih stay kat seat lagi tapi mungkin juga staff yang membersih panggung tu amik or mungkin sesape je lah... Kata2 nasihat from hubby "nothing much to do, cuma u boleh sumpah seranah je lah orang yang amik tu!!" hahaha nasihat berguna sungguh laki aku ni!!!! Ulang kali I cakap kat hubby, if I terjumpa barang tercicir ni mesti I kena pulangkan pada tuan dia.. but well, manusia ni lain2 kan... 

On the way balik, I called celcom call center untuk block my simcard, nak dekat 50 kali dail takde orang jawab, last2 baru ada mamat angkat ngan suara serak2 cam baru bangun tido.. Susahnya nak call celcom ni, tukar service baru tahu!! 

Sampai rumah I mengadu kat mak hp hilang and mak jawab "sape suh tengok wayang!!" ohhh apakah!!! patut lah hilang, tidak diberkati rupanya!!! hahahaha

Pagi khamis dah rase malas nk gi keje, tapi I masuk opis sekejap sebab nak inform kat diorang I EL hari tu sebab tak boleh call kan, hilang semua nombor.. Lepas tu hubby teman ke Celcom HQ, tak pasal2 my hubby pon masuk keje lambat, hehehe sori sayang!! tapi rupanya kedai celcom kt HQ tu dah tutup, so kena pegi yang sebelah restoran Pelita tu.. 

Dapat simcard baru n ingat nak terus beli BB yang baru tapi bila pikir2 balik, handphone apa yang I nak guna sebenarnya, rase macam nak pakai iphone4 tapi still sayang ngan BB so cadangan untuk beli hp baru di KIV dulu sampai I dapat keputusan tepat antara iphone, BB or lain2..

Petang tu bawak mak gi carefour jap, beli barang sket.. Pastu tersinggah kedai jual hp plak, nampak hp samsung yang super cute, teberkenan n terus beli.. Harga cuma RM299, oklah kot sementara tunggu keputusan besar di buat, hahahaha!!! rasenya nak pakai hp samsung ni sampai rosak kot, tak lah membazir ^__^ Harga murah so faham2 la hp ni cuma untuk call n sms sahaja, no more internet n wifi, tapi ada radio ok!!! I like n ada touch screen also, ala2 iphone gitu ^__^

Oklah, ingat nak masukkan gambar my BB tapi rupenya tak penah ada teramik gambar pon, sori ye BB, patut lah hilang!!! Cukup setahun bersama, akhirnya berpisah jua, I beli BB bulan mac last year.. I takde sedeh sangat pon cuma terkilan banyak data dalam tu yang hilang; no contact, gambar2, my diet progress dan lain2 maklumat penting.. baru nak berjinak2 guna whats up app tau!! kan dayang kan..

So kawan2, sila sms nombor anda dan jangan terasa if saya tak kenal anda bila call atau sms..

Gud bye BB, u gonna be missed, a lot T___T huaaaaa!!!!!!!

Luv,
 

2 comments:

dbalkis said...

Tula mar.. Beriya je aku whatsapp ko pd hari kejadian kan?? Rumanya telah di tgn org lain bb mu..

Tpi serious kalau ilng tepon kita ni mmg boleh meroyan la kot..hehe

HaNiE said...

Kan!!! sedeh i tau...