6.1.11

Pabila Hari Hujan!!

I hate hujan, eh bukan saya hate traffic jam bila hari hujan (kena panah petir kang!!) especially time nak pegi kerja..

Ok guys, I know my home sekangkang kera jer dari opis tapi pagi2 i have to send iskandar to rumah Nenek Wok ye.. Kalau ikut perkiraan biasa 10 minit sampai la ke umah Nenek Wok tapi bila time peek hour boleh makan sampai setengah jam okeh.. Pagi ni lebih kurang sejam untuk perjalanan my rumah-rumah Nenek Wok-my opis, perghhh.. Walaupon encik polis berjaga kat setiap simpang/traffic light but still the same, plus 2/3 simpang kena tutup buat one lane sampaikan saya kena amik jalan jauh untuk buat u-turn sahaja!!! Tapi jam tetap jam..

Ingatkan kat jalan besar je jam tapi bila masuk area pejabat pon jam jugak, 3/4 km beratur nak masuk main gate jek.. Tapi saya perlu bersyukur sebab ada tempat parking sendiri, tak payah la nak berpusing2 cari parking yang memang tak cukup kat opis ni, kesian yang lain!!!

Solutionnya mungkin saya perlu keluar lebih awal tapi rugi la masa mengulit2 atas katil, hehehe
Oklah, pagi2 dah mula dengan membebel.. See u in next entry, lama tak tulis pasal iskandar, ehh ye ke?? *_*


Luv,
 

2 comments:

Carrie-Ma said...

pehhhhhhh! ko tau x sejam tu perjalanan aku gi keje dari keramat dulu. ko yg sekangkang kera pun 1 jam jua haha

HaNiE said...

tau pon, aku pon sejam gak atas jalan tau!!!