27.1.11

Bila Teringin Makan Kek!!

Salam,

Hi peeps!!

Pernah tak u all rase macam tetibe je nak makan kek or tetibe macam nak minum air gas, tapi bukan mengidam lah.. Hehe regardless la apa makanan/drink tu tapi bila dah teringin mesti teringat2 sampai lah dapat kan..

Saya selalu rase nak makan kek, tak kira lah kek apa pon n even takde menda yang yang dicelebratekan, nak jugak makan kek.. Sebelum ni en hubby kena jadi mangsa belikan saya kek secret recipe tapi sekarang saya dah ada option yang lagi mudah; dekat dan murah!! dan sedap jugak!! Sila lihat gambar

cheese cake oreo
cheese cake caramel with almond
Boleh ke korang tahan nafsu bila lihat cheese cake yang begini LAZAT !!!! Me, big NO.. Even terpaksa lupakan diet, tak kisah, redah jek T___T

Sekarang bila saya rase nak makan kek, saya akan bukak blog Kak Ida dan Kak Ida ni pon macam tau2 jek ada orang teringin so mesti ada kek yang sedang sale.. rase nak makan kek - bukak blog Kak Ida - ada sale - sms Kak Ida - naik lif ke kedai Ida Bakery - balik rumah, makan kek dengan lahapnya - gemuk!!! hehehe simple kan ^__^

So sesiapa yang mempunyai pengalaman kelaparan kek macam saya ni silalah berkunjung ke blog Ida Bakery untuk kepuasan anda, hehehe.. Selain jual kek, chocolate, muffin, cupcakes dan lain2, Ida Bakery juga ada sediakan kelas untuk buat kek dan lain2 modul.. Btw Ida Bakery ni atas umah saya jek sebab tu dekat dan mudah untuk membeli..

p/s : azam tambahan 2011 adalah belajar buat kek di Ida Bakery ^__^

Luv,
 

2 comments:

dbalkis said...

seronok gile jadi jiran ida bakery..
aku pun ada jiran kek jugak. bahaya ni kalau nk beramah mesra sangat nti senang sangat nk tanya apa kek buat hari ni..a big no no.. but secret recipe ada depan ofis. aku pernah je gile beli kek lepas ofis. makan dalam keta baru balik umh..haha

HaNiE said...

kan!!!! aku pon rase sgt bahaya untuk diet tapi mmg sedap gile semua cheesecake dia.. nnt aku bawak kalau kite kumpul ramai2, seriusly, cheesecake caramel ni heaven gila!!! hahaha saiko