7.1.11

Anak Mummy dah BESAR!!!

Sekejap je masa berlalu, Iskandar dah 2 tahun (ayat cliche!!) memang la kan, takkan makin kecik pulak, hehehe!!! Dengan kata lainnya, mummy dah makin tua tapi hati masih muda 

Nak share sket la milestone Iskandar sehingga 24 bulan ni;
  1. dah boleh buat ayat pakai 2 perkataan; "nak air", "tu abah/mummy", "bola gol", "cat sleep", "mummy work" dll..
  2. masih pelat n kadang2 tak paham bahasa dia..
  3. panggil mummy dia "ma", tapi if 2/3 kali dia "ma" mummy dia buat bo layan jek dia akan panggil "mi"..
  4. dah boleh paham arahan, hehehe mummy seronok boleh buli mintak tolong Izz masukkan baju kotor dalam laundry basket, amik remote control dan masukkan cawan dalam sinki..
  5. dah tahu most of the body part; nose, eyes, mouth, teeth, tongue, hand, hair, ear, cheek, chin etc
  6. suka makan nasi, mee, telur, ikan.. sayur buang!! not good
  7. suka tengok CD ABC..
  8. suka joget2 bila dengar lagu mickey mouce club house, dibo the gift dragon n barney..
  9. panggil mickey mouse "hotdog" n panggil cat dia "meow"..
  10. suka buat muka terkejut sambil bulatkan mata dan sebut "aaa"..
  11. shy shy boy!!! but only for the first 2/3 minutes..
  12. jadi observer bila jumpa budak2 yg lebih agresif dari dia sebelum join sama..
  13. pandai bukak/pakai seluar sendiri, baju belum lagi lah..
  14. suka tengok pompuan cantik!! ikut sapa nih?
  15. tak boleh kena marah/tolak, mesti menangis!!
  16. suka babies!!
  17. sayang mummy more than sayang abah!!! hahahaha
  18. dah recognize most of people around him.. 
  19. suka makan pedas2..
  20. suka copycat apa mummy/abah dia buat..
  21. sangat manja!!
  22. ramai cakap Iskandar ikut muka mummy, sebab tu cute kan!!!! ^__^ *malu*
Izz Iskandar Muhammad : 4 months old
Luv,
 

5 comments:

mama_umar_maryam said...

hehehehehe..aku dah xterupdet dah dvlpmnt budak2 nih..klu ayat2 pelik kuar je baru aku tulis ;p

A.Y.U.N.I.E said...

hahahaha..anak buah aku baya anak ko r mar..tapi die muda lima hari..wakakkaka...
die pun sama cam anak ko gak especially nombor 14..leh marah kita balik lau tak bagi die tengok girl/baby girl yang cantik..sabor jer ler..

HaNiE said...

zety,
same lah kite.. asyik lupo je!!

ayu,
ishh budak2 skrang ni kan!! br 2 tahun tuh..

A.Y.U.N.I.E said...

tau tak pe...and die plak lau girl tu cam bagi attention sket kat die..dia akan foloow n usik plak budak tu..adoyaiii...ni ler pengalaman aku bila bawa die g jejalan...

Adzriel AB said...

masa utk menjawab celotehnya.