31.1.11

Selamat Pengantin Baru Aina Azmi

Salam...

Selamat Pengantin Baru to Aina Azmi dan Razlan.. She is my 2 pupu, ehh ye ke tapi my mum n her mum adalah sepupu, tak kisah lah tapi kami bersaudara ^__^ cute je Aina ni.. Dulu masa kecik2 comel sangat budak ni, dah besar turned to be a gorgeous lady ^__^ n dah kahwin pon.. Dia ni tua sikit from Dian tapi muda banyak la dari I hehehe...


Semoga berbahagia Aina n Razlan.. Selamat menempuh alam rumah tangga dan happy married u guys !! -from Kak Hani n family-

Luv,
 

Check up Iskandar 2 tahun

Salam semua...

Semua dah mood cuti ke? Me too *__* huhuhuhu

Sabtu lepas bawak Izz ke PCMC untuk his 2nd year check up.. Sepatutnya pegi early this month tapi sebab every weekend ada je aktiviti sampai la tertangguh.. Lame tak ke PCMC, maknanya lame Izz tak sakit teruk2, alhamdulillah.. Hopefully this year pon kurang sakit2 yang kronik sebab mummy taknak bercuti free di PCMC ^__^

Basically, perkembangan Izz adalah normal dan dia membesar dengan sempurna.. Macam2 soalan kami tanya kat doc sharmila dan most of her answer adalah normal-lah for his age.. Pasni taknak tanya la T__T

Weight : 13.7 kg
Height : 89.7 cm

Soalan 1 : Izz suka makan spicy food, macam if makan nasi lemak mesti nak sambal or if makan keropok nak dip with cili sos, ok ke doc, any effect to his tummy?

Jawapan 1 : Normal lah tu, orang Malaysia memang makan nasi lemak with sambal *pengsan*

Soalan 2 : Doc how should us react bila Izz baling2 or hempas toys dia ke lantai especially time dia mengamuk?

Jawapan 2 : Owhh itu nak shows his tantrums la tu, normah lah cuma u alls jangan layankan, biar dia habis marah.. Marah if dah over the limit, sometimes kena marah untuk bagitahu dia apa yang dia buat tu salah.. Most important thing jangan bila father marah, mother datang pujuk like bad police and good police.. Both of u kena jadi satu team baru anak akan dapat mesej yang betul..

Soalan 3 : We worried if dia ada revenge or simpan dalam hati..

Jawapan 3 : Bawak dia selalu ke taman, bagi dia lepas, main n lari puas2.. Nanti dia akan lupa semua marah2..

Soalan 4 : Kenapa berat dia tak naik banyak?

Jawapan 4 : Itu normal, bukan macam baby yang naik berat.. Normal for his age...

Ok, banyak lagi soalan kami tanya tapi I pon dah lupa, banyak merepek je kot, hehehe.. Before dismiss the session Izz kena Injection for Hepatitis A 1st dose, nangis macam kena dera tapi sekejap je lah... So next checkup 6 bulan akan datang.. See ya doc!!!  

Ohh btw, bila kami sampai je kat children clinic tu semua nurse tegur "Izz Iskandar ye?" "ehh lama tak jumpa" "Izz dah besar lah" n macam2 lagi.. Izz glamour!!!!
after this no more nice treatment from mummy n abah if u buat silap ye, lil fella!! *cebik*
Luv,
 

27.1.11

Bila Teringin Makan Kek!!

Salam,

Hi peeps!!

Pernah tak u all rase macam tetibe je nak makan kek or tetibe macam nak minum air gas, tapi bukan mengidam lah.. Hehe regardless la apa makanan/drink tu tapi bila dah teringin mesti teringat2 sampai lah dapat kan..

Saya selalu rase nak makan kek, tak kira lah kek apa pon n even takde menda yang yang dicelebratekan, nak jugak makan kek.. Sebelum ni en hubby kena jadi mangsa belikan saya kek secret recipe tapi sekarang saya dah ada option yang lagi mudah; dekat dan murah!! dan sedap jugak!! Sila lihat gambar

cheese cake oreo
cheese cake caramel with almond
Boleh ke korang tahan nafsu bila lihat cheese cake yang begini LAZAT !!!! Me, big NO.. Even terpaksa lupakan diet, tak kisah, redah jek T___T

Sekarang bila saya rase nak makan kek, saya akan bukak blog Kak Ida dan Kak Ida ni pon macam tau2 jek ada orang teringin so mesti ada kek yang sedang sale.. rase nak makan kek - bukak blog Kak Ida - ada sale - sms Kak Ida - naik lif ke kedai Ida Bakery - balik rumah, makan kek dengan lahapnya - gemuk!!! hehehe simple kan ^__^

So sesiapa yang mempunyai pengalaman kelaparan kek macam saya ni silalah berkunjung ke blog Ida Bakery untuk kepuasan anda, hehehe.. Selain jual kek, chocolate, muffin, cupcakes dan lain2, Ida Bakery juga ada sediakan kelas untuk buat kek dan lain2 modul.. Btw Ida Bakery ni atas umah saya jek sebab tu dekat dan mudah untuk membeli..

p/s : azam tambahan 2011 adalah belajar buat kek di Ida Bakery ^__^

Luv,
 

25.1.11

Family Day di Tiara Beach Resort, PD

Salam..

Yeay!!! hari ni gaji, hehehe over tau *_* tak tau lah kenapa sejak akhir2 ni sesak semacam jek, nak kate beli keta baru tak la jugak, beli umah besar lagi lah tak, mane ntah duit semua pegi.. Tak berkat ke duit ku itu owhhhh!!! *insap

Kembali ke tajuk asal.. Last weekend kami berfamily day di Tiara Beach Resort, Port Dickson.. Family day untuk my office, bukan for entire department lah, just us unit projek (darat, laut dan udara).. Saje seronok2 nak bagi staff happy2.. Kami plan pon tak lame, kumpul duit sikit sorang dapatlah tido semalam, makan2 BBQ dan beli hadiah untuk sukaneka.. Kalau ikut kan banyak lagi yang boleh buat tapi setakat untuk suka2 ini pon dah kira terbaik, lagipon kami tak minta sponsor mane2 semua duit sendiri jek ^__^ games yang kami main pon semua guna barang yang murah, belon sahaja!!!

Feedback dari staff semua puas hati dan gembira, at least dapat jugak diorang lepaskan tekanan kerja.. Iya lah takkan nak tekan diorang buat kerja je, sekali sekala kena la bersuka ria jugak, hehehe bos2 pon sekali beria main sukaneka.. Seronok jugak buat family day, orang happy kita pon happy sama lagipon dapat jugak beramah mesra dengan staff n family masing2..

Semua yang join family day tak lah ramai sangat, dalam 25 families, lebih kurang 70 orang campur anak2 semua.. Aktiviti pon tak pack sangat, cuma makan2 n main games je.. Yang bestnya saya dapat 1st prize untuk acara baling belon with spouse, hehehe seronok lah!!! Izz masuk acara rebut gula, memula dia exited tengok gula banyak2 tapi bila bebudak lain start berebut amik gula dia jadi blur, dapatlah 2/3 biji je yang dia amik, hehehe.. Lain2 acara yang kami masuk, kalah, hahahaha ehh taklah saya kasi chance orang lain menang *__* hoho

Ok, jom tengok gambar..

seperti biasa, acara wajib
lepas makan BBQ, bawak Izz main di playroom.. Izz berebut bola and siap gaduh ngan budak lain sampai budak tu nangis, sabar je la mummy ngan abah tengok perangai Izz ni (budak lain : my colleague's son)
after palyroom tutup, kami tengok show sambil Izz main UFO terbang with abah.. Selain berjaya pau abah RM13 utk UFO terbang, Izz juga dapat senapang lampu2 RM15, lepas 1/2 jam main senapang tu patah, haiyooo!! siap baring kat lantai sambil tengok UFO terbang lain...
Iskandar angelicious!!!
acara masukkan bola dalam gol.. Izz pakai baju tido jek!! hehe
acara posing dalam gol
acara bergayut di tiang gol
acara rebut gula2
1 daripada 3 gula2 yang berjaya direbut oleh Izz, hahahaha hampagas sungguh!!!
acara main pasir, mummy tengah bagi hadiah kat belakang tu
1st prize for acara baling belon with spouse
Thank u for all the cooperation, lain kali ada duit kita buat lagi ye ^___^ best!!

Luv,
 

24.1.11

Pictures from Iskandar Birthday Party

As promised, here's the few pictures from Iskandar birthday party.. 


thanks to all for the birthday wishes
iskandar is 2
cakes
the three of us
mummy and izz
us; shirt izz same with his abah
izz's favourite.. 1 2 3 slide!!
apasal mummy gelak beria ni!!
adorable *__*
1 2 3 blow the candles!!!
amik gambar outside sebab black out inside!!
game; musical chair
dapat hadiah.. yeay!!!
hadiah from chicky.. tapi izz takut with that ayam besar!!
cousins; masing2 dah ada anak!!
izz sayang baby aiman
my BFFs
musical chair
games; cari barang.. auntie dayang sangat bersungguh!! hehe
darwish
baby aiman
cicanda mamam nugget
raisya
emma makan ayam!!
dhani
melompat lebih tinggi!!!
baby maya
adam
izz getting sleepy!!
 
Picture taken by Julie Dean from PhatDivaMama.. Thanks dear, nice pictures and its lovely knowing u ^__^

Ok guys, enjoy the pictures and it's many more in my FB, sumpah banyak gile!!!

Luv,