31.12.11

Hari Terakhir 2011

as salam..

Bersiaran daripada Port Dickson.. Menghabiskan hari-hari terakhir untuk 2011 bersama family tercinta ^_^ hahaha quality time la sangat, sebab hubby macam biasa bila balik kampung confirm menghadap ps3 dengan cousin dia, tapi tak kesah la asalkan semua orang bahagia, i pon seronok berborak dengan makcik-makcik dalam suasana kampung bagan pinang ni...

Hmmmm bila cakap pasal tahun baru mestilah ada azam-azam sebagai matlamat jangka pendek kan, walaupun kadang-kadang azam tu just sebagai angan-angan je, hahahaha ok ini merujuk kepada diri sendiri ye.. For this year, my azam tahun baru 2012 belum di finalize lagi... Tapi as usual, harapan utama mestilah nak kebahagian dunia dan akhirat, details akan dishare kemudian ^_^

I can feel 2012 akan membawa perubahan besar dalam my life, its time to get serious, no more main-main.. If 2011 dikategorikan sebagai tahun honeymoon dan planning, 2012 adalah time to act, bertindak dan insya allah membawa kejayaan... Its including my mission towards my family, career and spiritual.. Yang penting, I HAVE TO DO IT! TRY AND TRY until BERJAYA, yeahhhh!!!! *mode semangat*

Untuk azam-azam 2011 yang tak tercapai, akan di carry forward dlm tahun 2012, hahahaha..

We are having countdown for new year at tepi pantai... Hubby and his cousin serta their friends akan buat bbq malam ni, gathering and also doa selamat untuk idayu's second pregnancy (wife cousin my hubs)...

Ok, time to get ready.... And guys, what is your 2012 resolution?

Bye and HAPPY NEW YEAR 2012!!!!!


Luv,
HaNiE
Published with Blogger-droid v1.7.4

26.12.11

Family Holiday 2011 - Kuching : Serikin Market

as salam...

Hello dear, how was ur weekend?? hehehe maybe i should throw that question tomorrow, right? coz everybody still in the holiday mood ^_^

I'm currently at Kuching, at my auntie's place to be exact.. Having fun time with my family including my parents, and both of my sisters... Sadly all my brothers can't join us here because of their work (Yan having more fun time at Vietnam)

Our fully sponsored trip here are purposely for visiting my nenek, but of course lah including other misi sampingan kan hahahaha such as visiting places for shoppings' activity and sight seeing lah sangat *_*

We will be here until Wednesday and as for today, we successfully had an adventure shopping at Serikin Market, located at Sarawak-Kalimantan border, near to Bau town, about 1 hour driving from Kuching.. 

Basically they selling products from seberang, such as kain pasang, telekung, garments, local products, imitation handbags and others... Our shopping activity went smoothly although the weather was not so good, raining all over the time.. And Iskandar's mood also not so very good, I had to dukung him all the time, but it was not an issue at all, I still managed to buy a few things for myself and got a free kain pasang after making a cute face in front of my sister, hahahahaha...

Some of the pictures taken there;


Serikin Market entrance


mummy's manja boy!!
with the 'banker'
one of the product there.. and Niena's birthday present from atuk..
on the way back home : had photo session with dinasours

Ok, I will write some more entry later.. Thanks for stopping by ^_^
 
Luv,
 

23.12.11

Comel Quote # 3


Good night Friday!!! 

Have a full blast weekend everyone ^_^

Luv,
 

17.12.11

Iskandar is going to THREE

as salam..

Good morning Saturday ^_^


Woke up with breakfast already served on the table, hehehe thanks sayang!!! I have a good feeling about today, hahahaha visiting any malls perhaps, *wink wink*

Last night, we brought Iskandar to watch Puss in the Boots in KLCC.. Well, nice movie with a good pengajaran, its all about friendship and family values in it... But if u ask Iskandar, he definitely said "cite cat and big egg" hahaha, whatever la izz... 

Speaking of my lil baby, he approaching his third birthday in 2 weeks time.. Yes dear, three years old, but still in diapers hahahaha his mummy is too lazy for potty training... 

We don't have any plan yet for his birthday, maybe just a close celebration with family..

Well other than that, we as the parent have been discussed about his starting the proper education at the age of three but I don't know yet, its sound too early but hubby has his own thought... So I'm starting to collect info about good kindie at our area, maybe a weekend class for a starting before we sent him to a full time class when he turns four.. 

Ok guys, I have to stop now and get ready for visiting malls' activity, hahaha see u in next entry.. Take care and have a pleasant weekend with ur family ^_^

my lil baby
Izz showing atuk how to do "peace" sign, cute!!
 


Luv,
 

16.12.11

Comel Quote # 2

Good morning Friday ^_^



Luv,
 

13.12.11

Comel Quote # 1

Something to share...


 
Luv,
 

11.12.11

Raining December

as salam...


Went back to kampung yesterday to sent mak n abah home.. After 2 weeks at our place just to take care of Iskandar while we were away for duty calls.. T_T mak n abah always make me terharu




Raining all day long, so nothing much we can do while at kampung.. And for record this balik kampung trip was my shorter so far, only for 1 night but we are going to meet again in 2 weeks time in kuching ^_^

Ok, this is for u sunshine.. many thanks for always making my raining day, shining brightly ^_^ 


Luv,
 

10.12.11

LIMA 2011

as salam

As u all know, this year saya masih lagi di paksa rela untuk menjadi AJK untuk one of the community bagi menjayakan langkawi international maritime and aerospace exhibition (LIMA) 2011.. Tapi compared LIMA 2009 dengan this year, i can say this year our task lebih relax and ada masa terluang untuk melawat pekan kuah, hehehe... Our main task adalah menjaga dan menkoordinasi majlis rasmi so the biggest event of course la masa majlis perasmian, sehari sebelum sangat kelam kabut dengan reheasal pelbagai, tapi yang bestnya m.c lambat sangat sampai, so reheasal pon suka suki kitorang jek.. Majlis kul 9.30 pagi, kul 8 pagi baru nak terhegeh2 nak full reheasal, sampai bukak kasut berlari ke dalam ke luar dewan, pasal organiser tak sediakan walkie talkie, boleh!! Sabar je lah..

Selain tu ada majlis makan malam dengan motour, majlis perasmian air show, majlis resepsi dinner dan lain2 majlis ntah apa2 lagi, layan kan je lah...

Hmmm okay, tetiba dah takde idea.. Boleh tak buat point2 je, hehehe

- nama tetamu yang paling saya ingat sampai harini adalah sommad polsena, haha minister dari laos..
- m.c kami adalah dato' mahathir lokman, hmmm susah nak cakap, nampak macam profesional tapi ntah lah..
- dalam masa satu malam, dewan miec tu tetiba bertukar wajah, dari macam kapal pecah jadi tmpt exhibition yang tersusun, salute lah dgn semua pekerja exhibitor tu semua..
- tan sri wahab (owner hwlima) dan wife dia adalah sangat friendly..
- geram tengok miniture2 yang didisplay kat semua booth, comel je, rasa cam nk amik buat display kat umah, hahaha..
- secara jujurnya, saya telah berbelanja more than seribu kat pekan kuah, hahaha

Ok lah, gambar2 ni semua saya amik guna tab ni je.. Bawak my compact camera tapi bawak charger DSLR! hahaha so takde lah gambar2 mengedik kat sana..

Bye for now...

Luv,

HaNiE
Published with Blogger-droid v1.7.4

20.11.11

HAPPY

as salam..

18.11.2011

A happy day without boss around and a happy day doing nothing ^_^

Just a happy day for "Happy Feet"

I love Friday

Luv,
HaNiE
Published with Blogger-droid v1.7.4

11.11.11

11.11.11

as salam..

11.11.11

What a beautiful date to be waste!!!! so let's merepek, hahaha

Hmmmm NOPE, nothing coming out from my mind so see u guys in next entry.. Please don't hate me ^_^ coz today is all about L.O.V.E

Congratulations to all the brides and grooms who tie the knot today and also to the parents for the arrival of your new bundle of joys..

Let us celebrate the one and only 11.11.11 ^_^ peace!!!
 
Luv,

8.11.11

Memori Oktober

as salam...

Haiyooo penat je menaip rupanya tak publish kat sini, panjang berjela merepek sekali tak save rupenya.. Takpelah i cite semula la ye ^_^


Ini adalah re-cap cerita2 menarik bulan Oktober, hehe menarik la sangat..


First, thanks a lot untuk semua doa2 dan birthday wishes.. Ingatan dan ucapan uols sangat bermakna.. Birthday terakhir in my 20's, next year masuk 30 tahun dah, okeh mmg dah tua lah!!! Birthday present from hubby? Takde pape pon cuma dinner treat + birthday song dari chillis je, hehehe actually hubs tanya i nak apa, tapi i tak cakap pape pon, so far semua dah cukup so tak payah la kan, tak baik membazir o_O


Second, kami baru selesai refurbished our little home tu, alaaaa sikit2 je, make-up living room je.. After almost 4 years baru sibuk nak cat rumah, hehehe.. So kami cat wall, ehh bukan kami lah, upah orang catkan, if kitorang laki bini campur si kecik tu yang buat mau jadi lukisan abstrak pulak dinding tu... So a new painted walls, a new curtain, a new leather sofa and some new accessories, oklah sedap mata memandang... Cuma i rase sofa tu too bulky la, masa kat showroom before beli rase dah ngam2 tapi dah bila dah sampai rumah, aisemen besar sangat plak!! tapi hantam je lah, dah belikan, mahal plak tu, hehehe...


Third, ingat pakcik ani tak? atok yang jage iskandar tu.. dia dah meninggal hari jumaat last week of oktober.. Al-Fatihah

Oklah, nanti sambung lagi.. daaaa

Luv,
 

17.10.11

Sila Bayar Di sini

as salam...

Hmm ok banyak nk update ni, idea mencurah2 tapi tak cukup masa... Dikesempatan nak tunggu flight landing di tawau ni, saya draft la pape yg patut ye ^_^

Cerita ni pasal last week punya incident, last wednesday sepulangan saya dari mesyuarat di KK... Lepas touch down di KLIA, saya drove back home and hubby bagitau dia kena stay back di opis sebab banyak keje, so saya tahu lah i have to fetch iskandar from rumah nenek.. Sampai rumah bebysitter jam 8 malam, nenek bagitau susu iskandar dah habis so saya terus ke manjaku beli susu...

Bila dah lalu sebelah carefour tetiba teringat barang2 rumah banyak dah habis sebab wekend sebelum tu tak beli groceries, so sambung shopping di carefour.. Habis beli barang semua, iskandar cakap nak makan nasi so i decided untuk having dinner di Jom Bali.. So i ordered nasi goreng dan air soya for him, iskandar makan lebih kurang je dan started cranky, buat perangai nak main lari2 dalam kedai, so i keluarkan tablet kasi dia main sambil i finished my meal..

After makan, i waved to the waiter untuk mintak bill sebab customer sebelah meja i pon bayar dari meja dia je, maksudnya tak perlu ke kaunter... 2-3 kali panggil tapi takde org layan, so i sabar lagi walaupon dalam hati tuhan je yang tau... Dah la dengan penat balik dari outstation, dengan badan melekit tak mandi dari pagi dan muka berminyak, mmg tak semenggah sangat o_O tambah lagi anak buat perangai.. Panggil lagi sekali pastu the waiter tunjuk sign kat kaunter "sila bayar disini".... Ok fine, i dukung iskandar dan kepit tablet kat tangan lagi satu sambil pegang handbag dan berdoa takde orang akan amik troli yang penuh ngan barang umah yg i parked kt sebelah meja..

Sampai kaunter i tanya cashier 'memang kena bayar kat kaunter ke?' dia jawab 'kan ada tulis kt sini, bayar sini', so i balas 'kenapa customer sebelah i tadi u boleh entertain bayar di meja, i bawak anak ni susah nk gerak u tak boleh tolong ke?' merujuk pd customer yg dia layan tadi tu couple yang sah2 takde masalah nk bangun pegi bayar kt kaunter... And then i tunjuk the resit yang dah dibayar 'u punya service charge sampai 10%, takkan tak boleh consider nk tolong customer', kawan sebelah cashier tu cakap 'if tak ramai org kami boleh hantar bil ke meja', i pandang sekeliling adalah 3-4 meja je ada customer sebab time tu pon dah jam 9.45 malam.. Malas nk cakap banyak i said thank you je tapi cashier tu sambung lagi 'kalau bagitau ada anak kami hantar la bil tu!!!', i answered ' takkan tak nampak, meja saya bukan jauh sgt dari kaunter ni, guna lah ur common sense'

Panas? Memang dalam hati membara dapat layanan macam tu, tapi bila pikir2 balik mungkin bukan salah diaorg, manusia ni tahap pemikiran berbeza2.. So saya anggap je la mentaliti mereka yang masih belum tinggi lagi ^_^

p/s : cerita holiday di langkawi masih belum habis, nnt i continue ye, hehehe

Luv,
HaNiE
Published with Blogger-droid v1.7.4

5.10.11

Langkawi Holiday - Bird Paradise and Wildlife Park

as salam...

2nd tempat yang saya rase Iskandar sangat enjoy adalah di Bird Paradise and Wildlife Park.. Tempat ni terletak di Jalan Kisap, area Sungai Kilim Geopark, dekat2 dengan Air Hangat Village dan Galeri Perdana...


Entrance fee RM12 for adult and RM6 for child (4-12).. So harga untuk kami RM24 (2 adult n free for Iskandar) Di luar pintu masuk ada parrot, blue macaw and genuine pig akan menanti anda untuk bergambar...

Berjalan dalam park ni anda akan jumpa dengan pelbagai jenis burung dibiarkan bebas, ada parrot, macau, lovebird, flamingo, hornbill dan lain.. Walkway untuk berjalan akan melalui pond, waterfall dan cages untuk other animals macam small buaya, porcupines, monkey dan birds yang ganas macam eagle..


Selain tu ada juga mini petting zoo  yang semestinya ada feeding activity untuk kids.. Tempat yang paling lama kami stay sebab Iskandar sibuk nak kasi makan ikan, rabbit and pigeons, layan je lah!!!



Sebelum keluar, ada photo corner untuk berposing bersama eagles dan parrot.. Sebagai bukti kami dah sampai ke sini.. Say cheese!!!





Luv,