8.12.10

Piala Suzuki AFF : Malaysia masuk separuh akhir

Ohhh nooo saya bukan pengulas sukan, especially bola okeh!!!!

Last night, masa saya tengah best layan Betty kat tv tetiba hubby kept mumbling "tak patriotik la u ni" "tengok Malaysia lawan bola lah" n bla bla bla... After a few minutes, saya tak tahan dah pastu pass la remote kat dia, selagi tak tukar channel selagi tu lah modal tak patriotik tu dia gunakan... Nak guna laptop, si kecik pulak conquer tengok video mickey club house, barney n dibo sambil joget2.. So nak tak nak saya pon layan la bola sekali.. 

Hmm saya tak pandai nak comment banyak bab bola ni tapi saya sangat menyokong team Malaysia.. Baru saya tau yang Malaysia kena menang lawan ngan Laos dan Thailand kena kalah ngan Indonesia baru team Malaysia boleh masuk separuh akhir.. Sebelum ni Malaysia dah kalah ngan Indonesia dan seri ngan Thailand.. 

Tapi tengok bola ni agak boring sebab kena menengok semua orang mengejar bola yang satu, dah sampai depan gol tapi tak masuk plak, tension jek.. Bila tanya hubby dia bagitau lagi 45 mins nak abis so saya give up, tido lagi bagus.. Izz sambung tengok bola ngan abah dia, tak abis2 jerit gol, macam la faham sangat.. Masa saya masuk bilik, gol 1-1 sama.. Saya bagitau hubby if Malaysia menang pon tak tentu masuk separuh akhir sebab Indon mesti pakat ngan Thailand, hehehe sangat negatif saya ni!!! 

Saya pon terus zzzzz, sedar2 hubby masuk bilik bagitau Malaysia menang 5-1 ngan Laos n Indon menang 2-1 ngan Thailand.. Maknanya Malaysia masuk separuh akhir, wahhh kagum sekejap pastu sambung tido hahahaha!!!

Hebat lah team Malaysia!!! n thank u to team Indon sebab menang so Malaysia ada peluang, hehehe...

Luv,
 

1 comment:

dbalkis said...

sama aku pun tgk game tu..aku pun baru tau cite yang ko cite ni dari kaki bola time tengok tu..but at least aku tengok 1st goal..haha