21.12.10

Ahad yang SIMPLE!!

19.12.2010 (Ahad)

Semua bangun lambat, hehe!! actually Izz bangun dulu tapi bila dia kejut mummy n abah dia, masing2 buat tak tau jek n taknak bangun so Izz pon sambung tido balik ^__^

Mummy bangun n start buat kerja rumah, menyapu n mengemop to be exact, biasalah kan tugas rutin time hujung minggu.. Half n hour later Izz pon bangun tapi sebab mummy tak siap buat keje rumah so abah bawak Izz makan roti canai kat kedai atas condo kami supaya si comel Izz tak mengacau mummy dia..

Lepas settle semua kerja, mummy start memasak, lauk simple je; nasi putih, tomyam seafood, broccoli with eggs dan ikan goreng.. Lepas zohor n lunch, kami melepak depan tv je sampai la Izz tertido..

Tengok mummy Izz yang keboringan, abah ajak ke Great Eastern Mall.. Lepas Izz bangun n solat Asar semua kami gerak ke GE Mall.. Memula masuk Pet Wonderland, tengok fish n cat.. Pastu terus ke Kids Funland, lepaskan Izz kat situ, kasi dia main puas2 n kebetulan tak ramai orang so Izz dengan happynya berlari ke sana ke mari, lompat2 n main slide semua.. mummy n abah melepak je lah sambil tengok2 kan Izz... Bila ajak balik, asyik jawab "nanak" je sampai pening kepala mummy tapi abah baik, kasi je anak dia main..
Izz swimming dalam pool penuh ball
slide!!!
swimming lagi!!
slide comel!!
aksi memanjat pulak!!!
Bila funland tu dah nak tutup baru lah kami keluar tu pon lepas abah pujuk2 Izz ajak mamam (makan).. Memula nak dinner kt Alexis tapi sebab belum gajikan hehehe sebab taknak makan berat2 so kami decided nak makan kat Deli France tapi bila nampak booth 1909 abah change mind plak nak makan hotdog sebab 19 hb harga hotdog 1909 cuma RM1.90.. Suka ati lah, kami ikut je... Before balik sempat lagi belikan Izz cat yang comel, nak bela yang hidup punya memang tak la kan so artificial pon boleh lah..

Lepas tu beli susu Izz kat Setiawangsa, makan lagi!!! n terus balik rumah.. Sekian cerita kami yang simple, hehehe!!!

Owhhh, happy birthday to kakak Niena yang pweety!!! We love u

Luv,
 

4 comments:

dbalkis said...

mata kero aku baca lepas "Izz smayang Asar"..bagus btol korang Izz sangat terdidik untuk semayang asar..hehe..just joking..

HaNiE said...

izz semayang subuh jek sbb selalunya dia semayang 2 rakaat pastu sambung main, hehehe

mama_umar_maryam said...

hehe,aku br tingat blm reply lg invitation ko & dayang bday anak masing2//

HaNiE said...

zety,

datang tau, lama tak bergossip ehh lama tak jumpe, hehe