14.11.10

At Zoo Negara

Dah lama kami plak nak bawak Izz ke zoo untuk berkenalan ngan haiwan2 tapi kerana time constrain dan juga kami tak berapa yakin Izz akan bergumbira untuk tengok haiwan2 tu semua as we do *__* sebab he still a small kid yang tak faham pon apa2 kat sekeliling dia... But now since dia dah menunjukkan minat kat haiwan and started kenal a few haiwan comel seperti fish, duck, cat, bird, turtle and rabbit, so we thought its just about time to introducing him to other animal yang besar dan tak boleh dijumpai selain di zoo dan tv...

So last week, we brought him to the Zoo Negara.. After makan spaghetti meatball at home as our lunch, kami bergerak maju ke zoo.. Sampai sana, Izz sangat exited.. Tengok and feeding giraffe and then tengok elephant tapi lepas tu Izz buat muka stone maybe sebab dia sangat sleepy tapi taknak tido.. Haiwan2 kat zoo tu pon semua tengah tido dan berehat so I came out with the theory yang after lunch adalah masa yang sangat enak untuk nap time, not applicable only for human but also for the animals... So jalan2 lah kami sambil tengok kandang yang macam kosong sebab penghuni masing2 tengah tido x__x frust!
giraffe feeding worth Rm3
elephant
aksi mengejar birds
lion malas
the three of us
Separuh perjalanan, hujun turun dengan lebat so kami berteduh kat shed yang penuh ngan orang.. About 1/2 an hour later, hujan berhenti dan kami teruskan jalan and amazingly semua haiwan2 tu dah bangun n sangat active, mungkin lepas hujan perut lapar so mereka pon buat pelbagai aksi untuk mintak makan, hehehe... Kami pon lapar jugak so rehat sekejap sambil makan spaghetti yang I tapau dari rumah, jimat kan!!
makan-makan
Walaupon tak took his nap, after makan Izz cergas semula so kami bawak dia ke kids zone, tempat yang ada haiwan2 jinak seperti pony, anak lembu, anak kambing, rabbit, turtle and also ada playground... Lepas main2 dan puas round2 zoo semua, time untuk beli souvenir mainan untuk Izz iaitu belon giraffe, seal mainan yang ada bola pusing2 dan bubble besar.. Kul 5 petang, zoo pon macam nak tutup so kami pon beransur pulang...
Izz tengok pony
waving to panguins
deer
baby tapir tengah chucu
Seronok tengok anak yang dah pandai macam2 ni, semua pon dia nak cuba, but I think its a good sign kan.. Kami akan datang lagi ke zoo, yeahh!!!

front entrance
the parents

the kid
For info; Zoo Negara opens daily from 9 a.m to 5 p.m. Entrance fee is Rm20 for adult and Rm6 for kids, FOC for kids below 3 years old.. The animal show is held daily at 11 a.m and 3 p.m.... Bring your kids there, they will have so much fun!!!!
Luv,

1 comment:

ninie's corner said...

20hb kite nk gi zoo s'por.....