15.10.10

Bertugas Luar Kawasan : Tawau dan Johor Bahru

Setelah seharian menghadap komputer, baru tiba masa nak membelog... Fuhhh baru 2 hari setengah saya takde, kerja sangat melambak atas meja dan perlu siap segera sebab next week kena bertugas di JB, the whole week pulak tu T_T *pitam*

2 hari ke Tawau melawat projek, selain memborong udang harimau sekilo RM30, perkara paling seronok adalah makan seafood, hahaha boleh kena penyakit macam ni, makan non stop okeh.. Shopping ada la sikit2.. Yang tak seronoknya sebab kena round tapak projek time matahari betul2 atas kepala, panas yang hamatss sampai kulit muka saya ni mengelupas.. Ye lah kan, kat hotel sejuk bila keluar panas membahang.. hahaha manje ngade2, gedik lah... 


Next week saya kena menemuduga orang di JB, sebab seminggu kan so kena lah angkut Izz skali cuma kena mencari orang untuk jage dia kat sana.. Saya ada beberapa options;  
  1. paksa hubby cuti seminggu tapi tak boleh sebab annual leave dia pon tinggal 3 hari jek, hehehe sikitnye.. 
  2. paksa Dian ponteng kelas tapi tak boleh jugak sebab kelas dia cuma lagi sebulan setengah jek, nampak sangat kalo ponteng and saya taknak bertanggungjawab kalo dia tak grad, hahaha..
  3. paksa Kak Ninie cuti seminggu, tapi tak logik la kan..
  4. hantar Izz kat nursery yang dekat2 ngan umah Kak Ninie, sounds logic tapi ada ke yg nak terima..
  5. mintak mak cuti jagakan Izz..
Selepas meratap merayu akhirnya mak agreed untuk jagakan Izz, tapi bukan mak jek yang terdrag ngan ini cerita, masuk skali abah n tomin.. Oklah tu, lagi ramai lagi meriah.. So next week kami akan berkampung kat rumah Kak Ninie seminggu, semua sebab adik dia yang cantik ini, hehehe 


Kesian plak mak ngan abah, dulu kecik2 selalu menyusahkan diorang, ni dah besar panjang pon nak menyusahkan diorang jugak.. Terima kasih mak abah, i love u lah..


p/s : umah Kak Ninie best!! ada wifi.. n dia dah ada cemera besar yg mahal tu, boleh pinjam, hehehehe

Luv,
 

No comments: