14.9.10

Cerita Raya Aidilfitri 1431H 2010

Salam semua.. Selamat Hari Raya..


Lama tak berupdate belog ni, cuti raya la katakan, memang pulun habis!!!

Kami masih di Mersing, sepatutnya hari ni dah balik beraya di Port Dickson tapi atas sebab kejadian tak diingini, kami masih di sini... tapi takpe i loikeeeeee ^_^

Seronok sangat dapat spent masa ngan family, lama jugak saya tak balik jenguk mak abah, rasenya adalah dalam 2-3 bulan kot so dapat stay seminggu sangat heaven!!!! huhuhu syurga di bawah tapak kaki ibukan...

Tambah seronok sebab makcik pakcik dari Sarawak dan Kedah pon ada sekali, dengan cousin2 yang ramai, memang havoc raya tahun ni, duit raya pon banyak jugak la kena hulur T_____T hehe

Raya pertama kat kampung, cuaca tak baik sangat, hujan sepanjang hari tapi consider as hujan rahmat la tu... Tak banyak rumah kami beraya tambahan plak my sister beraya rumah mertua dulu, alaaaaa kami kan suka beraya together2, senang nak mengumpat...

Raya kedua dan seterusnya, macam biasa je pegi raya rumah sedara mara dan tunggu sedara mara datang beraya dirumah.. Rumah wajib kami beraya setiap hari adalah rumah nenek terchenta... Selain tu, aktiviti menghabiskan duit kat bandar Mersing, ada je benda yang nak dibeli...

Last night, my hubby excident ngan budak motor, melambung budak tu jatuh tepi parit, nasib baik panjang umur lagi... Kereta agak teruk sampai aligment pon lari sebab tu kami terkandas kat kampung lagi, so kalau boleh siap hari khamis ni, hari jumaat kami balik la ke KL, nampak gaya hari jumaat kena lah EL... Nanti la saya belogkan detail pasal excident tu..

Banyak lagi nak taip ni tapi nanti la sambung... Nak masukkan gambar tapi semua dalam my laptop, ni guna my abah punya, gambar kelapa sawit banyak la hehehehe

Stay tune ^_^

Luv,

2 comments:

mama_umar_maryam said...

wahh cuti sakan ye mar,xper,spent ur time,njoyyyyy

HaNiE said...

haah... seronok cuti lelame ni, setaun skali jek, hehehe