20.7.10

My Confession : Saya Gemuk!!

Saya dah gemuk, eh eh memang gemuk pun.. Jadi saya yang gemuk dah menjadi semakin gemuk..

My current weight adalah 64.2 kg, terberat dalam sejarah untuk keadaan yang normal (yang tak normal tu time preggy la) ke scale tu yang rosak, hehehe hell no!! Saya kena terima the fact yang my body telah bertukar menjadi mesin pembuat lemak...

Before this Hubby banyak kali jugak cakap saya dah gemuk tapi saya malas nak layan sebab dia selalu macam main2 jek tapi sekarang saya faham, actually he really means it!!! Dan saya selalu counter balik dengan mintak dia bagi saya duit so saya boleh sign up untuk buat slimming treatment, hehehe nak senang je kan....

Jadi mulai hari ini, saya berazam untuk menguruskan badan walaupun macam agak mustahil dengan keadaan metabolisma yang semakin menurun dan masa yang terhad untuk diri sendiri... Erkkk tapi korang jangan la ketawakan if saya masih berbadan seperti ini ya...

Kalau ikutkan, banyak cara untuk kuruskan badan tapi mungkin akan ada side effect yang lain.. Ramai juga yang mendapat hasil daripada penggunaan produk tertentu seperti pills, minuman, alatan atau mesin tertentu.. Cara terbaik (so cliche!!) pastinya daripada pemakanan dan bersenam... Walauapapun, semua terletak pada niat, keazaman dan usaha gigih duit poket masing-masing...

Cerita2 gemuk dan whatsoever akan diberhentikan sehingga la saya mendapat berat badan idaman, hehehe tak tau la tahun bila tu!!!

p/s : sebenarnya saya tertekan dengan berat sekarang ni, menyampah ngan diri sendiri.. saya kurangkan makan tapi masih berat dan semakin berat, hmmmm tension!!! i really have to do something T_T tapi lepas makan nasi jamuan lunch today la, wakakakaka...

Luv,

2 comments:

dbalkis said...

apa lagi..lets herbalife..huhu..aku pun gemok je lagi..tak konsisten makan..

HaNiE said...

hmm mungkin blh dipertimbangkan, aku masih mencari mekanisme terbaik untuk menurunkan berat ni, hehehe optimistik!!!!