15.7.10

Movie : The Twilight Saga - Eclipse

Rasenya dah ramai yg buat ulasan untuk movie ni tapi I nak buat jugak based on my perspective of view.. Kami menonton this film last week di Wangsa Walk, nice cinema and seat yg selesa tapi tiket mahal sikit (RM 13 perperson.. ke memang tiket wayang dah naik harga??) Btw thanks to Dian sebab babysitkan Izz...



Kisah cinta tiga segi antara Edward (vampire vegetarian), Bella (manusia) dan juga Jacob (serigala jadian).. Bella yang tak abis2 nak jadi vampire dan tak abis2 menggoda Edward tapi Edward sangat cool dan as a conservative person sangat mementingkan perkahwinan so Edward pon melamar Bella... Jacob pulak sangat sayangkan Bella dan tak kasi Bella jadi vampire.. So ada la konflik between three of them, yang di sini suka yg disitu, yang disana pun suka yg disitu, yang disitu plak suka yang disini dan disana...


Nape la Bella ni susah sangat nak buat pilihan?? For me la, Edward sangat cool, kaya raya, handsome tapi sangat pale dan hmmm sejuk!!! Jacob plak sangat macho dan badan ketul2, tapi garang... So I vote for ekkkk ntah la, hehehe...


Selain dari kisah cinta, ada juga unsur2 thriller... Victoria berjaya membentuk pasukan ‘new born vampire’ dengan bantuan Riley yg berasal dari Forks untuk balas dendam pada Bella dan Cullen family.. So Cullen family pun bersiap sedia la nak berperang dengan askar vampire Victoria.. Walaupon menjadi musuh tradisi tapi pasukan werewolf bersetuju untuk bekerjasama dgn Cullen family untuk jaga keselamatan Bella... Sampai waktunya mereka pon berperang, seperti biasa hero akan menang tapi Jacob cedera parah tapi masih selamat dengan bantuan doktor Cullen..


Adengan bergaduh sangat best.. dapat la tengok aksi2 luar biasa dengan terbang sana, lompat sini dan lain2... Ada juga la kisah2 lain yg menyelit2 utk sedapkan cerita ni such as cerita pasal Rosalie yang tak berapa suka ngan Bella dan ada kisah tragisnya sebelum jadi vampire. Also kisah pasal Jasper sebelum jadi vampire...


Last sekali Bella still dengan decisionnya nak kawin dan menjadi vampire bersama Edward...


So, sesiapa yang belum tengok tu sila2 ke cinema or beli VCD utk tgk dirumah (tapi banyak sgt aksi kissing2nya) dan kita tunggu je la sequel baru untuk movie ni next year...


p/s : 4 bintang



Luv,

No comments: