5.7.10

Family Outing.... first weekend in july

Last Friday, we brought Izz to PCMC for his 18 months checkup, merasalah kena 2 jabs tapi Izz kuat, nangis sekejap je pastu sambung nak mengemas doc’s room.. After office hour, I fetched him up kat rumah Nenek Wok and his temperature slightly high and he keep mumbling “akit akit” rasenya that was for sakit, bila dukung and terkena tempat jabs tu dia sebut “akit akit”. Sampai rumah pon tak boleh berjalan sendiri, tapi mummy suka sebab Izz tak la aktif mengemas rumah hehehe... So dia terbaring je la sambil tengok tv sampai la tertido..



Hello world!!!

"Berat saya 11.5 kg sahaja" tapi kenapa mummy rase macam dah 20 kg!!! berat okeh


"Panjang saya 8.5cm only"


Hari Sabtu, Izz dah kembali seperti sediakala, ligat yang hamatss...


Kami ke Bukit Bintang dan Sungei Wang.. Matlamat asal Abah nak carikan Izz jersey Argentina (nasib baik tak beli sebab Argen dah kalah, bohooooo) dan Abah nak beli helicopter tapi none of that yang dibuat instead mummy pulak beria shopping untuk baju Izz.. Kami lunch di kedai nasi ayam hainan di BB, memang terbaekkk!!! Sangat sedap dan sedap tapi mahal T_T


Lepas tu, pergi ke tempat yang class sket, Pavillion!! Matlamat asal untuk pergi Mothercare dan itu la yang kami buat plus ke kedai2 yang lain jugak, menghabiskan duit beli jeans, baju, botol susu and etc, of course la untuk Izz kan.. Sisa2 duit yang ada baru la beli baju untuk diri sendiri T_T sebelum balik makan pancake kat Pancake House, best !!


KL golden triangle

Makan nasi ayam hainan terbaekk!!! tapi mahal

@ mothercare




Setelah bertahun tidak berbaju baru... hehehe tipu ok!!!

pilih makanan, mummy bayar

ini mummy punya sahaja, belum masuk abah dan Izz punya T_T

kenyang!!

mari pulang

On Sunday, hari untuk mengemas rumah dan merebus hotdog untuk Izz dan memasak macaroni n cheese untuk hubby… Semua settle, kami ke PCMC melawat En Abun, ehh ehh melawat Alin dan her newborn sebenarnya.. Comel sangat Iris Erina, dah besar jadi menantu makcik ye !!! hehehe...


Lepas tu ke Tesco Ampang nak mencari set kerusi meja untuk Izz, saje je sebab dr Sharmila suggested beli meja untuk Izz supaya dia lebih fokus and excited nak belajar... Balik rumah, badan Izz macam panas lagi, mandikan dia bagi susu pastu terus dia tido... Kul 3.30 pagi tadi Izz jatuh katil, macammana ntah boleh jatuh, confius I.. Pastu dia bangun terus nak susu… Tadi hantar rumah nenek dah ok, seronok je jumpa kakak eisya.. Ok enuff with karangan hari minggu kami…


Masuk cerita lain...


Hubby quite sad because kalah judi his prediction tidak tepat for this year World Cup, Argentina dah kalah dan kena balik kampong, good bye Messi n good bye Maradona!!! I think maybe if hubby buat analisis (yes, he really menghadap laptop most of the time for doing the research!!) using the prediction from Paul the Octopus, he will choose another team sebagai sandaran, or not En. Lalang??? hoho peace dear...



Luv,

2 comments:

dbalkis said...

sudah bertenang renovate blog ye? cantik2..kat mana ko order watermark ko tu? cantek!!gue streamyx tak de lagi nyampah..sebab tu aku senyap beb..

HaNiE said...

ehem ehem watermark buat sendiri okeh, hehehe