28.6.10

Messikandar

Ini Izz Iskandar... Sempena World Cup yang boleh dikatakan kat semua tempat orang sibuk bercerita pasal score la, team sayur la, potential winner la dan macam-macam lagi, Abah Izz telah dengan sesuka suki hati bagi nama Messiskandar pada anak terunanya walaupun ada suara-suara sumbang seperti komen Syed Aja "macam nasi kandar je" tapi abah Izz tak peduli pon, dia masih
mengintroduce anaknya as Messikandar... ehh lagu Syakira untuk theme song world cup tu best la *tetiba je*

Actually I pon tak tau la dari mana dapat nama Messi tu ingatkan sebab rambut Izz yang dah panjang dan messy2 tu tapi rupanya sebab Lionel Messi, player Argentina but sorry la I tak tau dia main position apa..

By the way, bila World Cup dah masuk second stage ni, masa I di depan tv semakin berkurangan sebab Abah Izz asyik conquer tengok bola je tapi sebagai isteri solehah ehem ehem I ikut je janji Abah Izz belanja kami makan Pizza tiap-tiap malam, hahahah....

Masa world cup 4 tahun lepas, I tengah bercinta lagi ngan Abah Izz so masa tu sanggup la meneman dia lepak tengok bola kat kedai mamak malam-malam buta tapi world cup selepas kawen dan ada anak ni lain la sket, tengok kat rumah je tu pon sensorang jek sebab I dan Izz dah berdengkur dalam bilik, hua hua hua.... Takpelah asalkan jangan nak mengada-ngada melepak kedai mamak sudah....

Saya sokong team mana? mesti la Malaysia tanah tumpah darahku.. eh eh Malaysia tak masuk erk, aisehh men bila la nak dapat sokong negara sendiri ni.....

p/s : kepada kengkawan yang akan pegi interview Master pada first July ni, gud luck ye sobs sobs tunggu saya di pintu menara gading huwaaaaaa

Luv,

2 comments:

dbalkis said...

gua punye interview semalam sentap beb..ko rasa aku dapat ke kalau interviewer tu kata "Dayang baru first time kan? d***vid 2nd.. so ada banyak masa lagi, kalau tak dapat try lagi next year.. Dr Ab* (the other interviwer) interview master 4x, phd 4x baru lepas!!!!!"

Kene ke camtu? nak soh aku amik 4x gak ke??mungkin kite jumpe lagi nx year..

Go go messi..tapi aku sokong German..hehe..blah England..yes!!

HaNiE said...

serius beb?? tapi aku memang dengar gak cite pasal kena percubaan sampai 4x tu, tapi tak pe lah ada rezeki ada la tu....

aku tak sokong memane pon, kalau diorang menang pon bukan boleh menyumbang pada pembangunan malaysia!!! chewahhh hahaha