4.5.10

Iskandar : 16 months

Ola everybody!!!!

Lama rasanya tak bercerita pasal anak bujang ku nan seorang itu (auwwww bujang ok!) hehehe ok mummy poyo!!!

My little Izz dah masuk 16 bulan this week, banyak dah benda dia boleh buat tapi DIA TAK MINTAK ADIK LAGI YE!!! (tolong la makcik2 yg suka buat spekulasi yg asyik tanye 'anak dah pandai mintak adik ke??' please dong)

Sekarang Izz dah kurang berjalan sebab suka sangat berlari, masih dalam percubaan nak melompat tapi selalunya bunyi je lebih...

Cakap still guna bahasa dia lah tapi ada a few words yg boleh di fahami, selalunya if nak makan dia akan masuk dapur and sebut ammm ammm, if nak susu dia akan angkat my shirt sambil sebut nen nen or tunjuk botol dia kat dapur...

Dia akan pointed pada pape la barang yg dia nak sambil membuat bunyi bunyian yg sometimes sounds like spanish, hahaha.....

If nampak cat, dia akan sebut cat sambil tangan buat macam panggil kucing tu, kalau biar memang boleh pengsan kucing tu kena cekik ngan dia...

Panggil abah dia abah and mummy dia maa maaa...

Izz suka tiru apa aje yg orang buat, menari lah, bersilat lah, baca buku lah dan sembahyang jugak...

Suka sangat merajuk bila tak dapat apa dia nak or bila mummy amik barang dari tangan dia. Izz akan start menjerit sambil baring kat lantai...

Pemalu!!! hik hik hik

Hmmmm ape lagi ye??? will update from time to time la sebab saya nak makan satey, yeayyyyy mummy gemukssssss

Mari layan gambar;


dalam kereta nak amik abah kat LRT, mummy malas nak amik carseat Izz dari Wish so mummy letak je Izz kat seat depan sambil bagi dia main botol mineral dan letak bantal as safety precaution!! kah kah kah tapi Izz good boy dia duduk diam je masa mummy drive (TOLONG JANGAN TIRU AKSI INI YE)



kat rumah Aunty Rose, Izz suka makan mee sup yang sedap erkkk bukan Izz jek Emma dan Dhani jugak serta mak dan bapak masing-masing!!!



Adakah ini muka tak puas hati sebab mummy sibuk bersembang ngan aunty-aunty yang lain or muka penat lepas menunjukkan aksi-aksi naruto??



Serious ini muka malu-malu kucing sebab ada awek cun kat sebelah....

Happy Birthday Abang Nabil!!!



Luv,

3 comments:

dbalkis said...

wei..aku pun dah buat aksi drive dhani dok depan tanpa car seat..hehe..dari parking kereta ke nursery je..Mat sangat kesah dengan aksi ini tapi so far masih ok..Dhani dok je diam2..kadang2 diri pastu aku jerit2 soh duduk dia dok balik..suke hati je kita ni kan??

Irma Ruhani said...

wah... Izz dah semakin bijak...
Okey lah tu ..boleh duduk diam2 tanpa carseat... Klu Hazim dah habis semua tempat dia panjat... aku yg sakit kepala klu drive dgn Dia,

HaNiE said...

dayang,

aku rase sangat bahaya la aksi kita tu, ko bayangkan bila tetiba brek mengejut ke kan, nauzubillah!! semoga kita akan sedar diri ttg kepentingan carseat.. seriau plak aku rase hehehe tapi buat jugak T_T *pengsan*


irma,

mmg dia diam dalam kereta tu tapi mulut mummy dia ni yg non-stop membebel 'izz jgn bangun ye, izz good boy ye' hehehe tapi seriously bahaya buat camtu lah