12.5.10

Boring

Bersiaran dari Golden Lounge di Airport Kota Kinabalu....

Saya sangat mengantuk, kul 4 pagi dah bangun sebab kul 5.30 kena keluar ke airport, tak cukup tido la!!! Sekarang ni tengah tunggu flight ke Tawau plak pastu petang nanti dah kena balik KL, penatnya makcik!!!!

Nanti la saya blog dengan proper, now ni saje je nak menghabiskan masa menunggu....

Luv,

7.5.10

Ada apa dengan Bos?

Salam semua,

Hari ni saya sedikit emo tapi takpe lah, mungkin bukan rezeki lagi (tidak! ini bukan isu tambah anak ye, makcik sekalian)

Saya sentiasa berusaha untuk perbaiki diri dan tingkatkan usaha untuk menjadi seorang bos yang yang bagus, saya belajar perkara-perkara baru dan saya tak malu untuk bertanya walaupun dengan makcik kakak kerani di opis. Saya selalu berdoa supaya saya dapat jadi bos yang adil dan tidak terpengaruh dengan budaya kipas mengipas yang boleh menyebabkan saya berat sebelah. Berdasarkan pengalaman dan pemerhatian saya semasa jadi orang bawahan, saya cuba janakan satu bentuk kepimpinan yang saya rasakan terbaik untuk saya adaptasi di waktu ini. Walaupun sebelum ni agak payah saya nak menjadi pemimpin disebabkan beberapa faktor sekeliling tapi sekarang alhamdullilah, saya berjaya untuk menghumban ke tong sampah anasir-anasir jahat itu HAH HAH HAH *ketawa jahat*

Sepanjang perkhidmatan sejak tahun 2004 sempai sekarang, saya pernah bekerja dengan 8 orang bosses yang berlainan. 6 lelaki dan 2 perempuan. 1 dah meninggal (Al-Fatihah), 2 akan pencen (good bye bos), 3 dah naik pangkat dan mungkin akan naik lebih tinggi (jangan lupa kat saya ye bos) dan 2 masih di takuk lama (huh, padan muka LOL). Banyak memori yang saya dapat daripada semua bos-bos termasuklah yang manis, masam dan kelat. Ada bos menjadi sumber inspirasi saya, ada yang banyak memberikan tunjuk ajar, ada yang membentuk saya menjadi seperti saya sekarang dan ada juga yang tak buat apa-apa, cuma mencari salah sahaja. Walaubagaimanapun saya masih hormat mereka kerana mereka adalah senior saya sampai bila-bila pun. Terima kasih bos-bos semua.




Yang membuatkan saya agak berduka cita di waktu ini adalah saya terpaksa melupakan sementara hasrat untuk menyambung pelajaran kerana markah prestasi saya tidak mencapai kriteria markah yang ditetapkan oleh JPA. Huwaaaaaa makcik frust okeh!!!! Ini semua sebab bos CHS punya pasal la ni; lu kasi gua markah rendah, nasib baik gua baru tau, kalau tak gua report lu kat dato’, dato’ sayang gua ma!!! Hahaha perasan sungguh... Saya bertungkus lumus menyiapkan proposal sampai tido lewat malam tapi inikah balasannya... Kijamnya donia!!!

Tapi takpe saya akan mencuba lagi untuk tahun-tahun akan datang, tu pon kalau berjaya mengelak untuk menjadikan Iskandar abang besar la, hehehehe.. So kepada Che Karim kesayangan hamba, kau proceed la dulu di lubuk ilmu tu ye nanti aku menyusul kemudian...


Luv,

6.5.10

From my computer to yours

I’m in the middle of organizing back all my things and file in this computer and suddenly I found all these cute notes and like to share with u guys. All these are not mine, maybe from the previous user of this computer. Hope he/she didn’t mind of sharing this ^_^ peace

Top reasons why ladies are still single boohooo

  1. the nice men are ugly.
  2. the handsome men are not nice.
  3. the handsome and nice men are gay.
  4. the handsome, nice and heterosexual men are married.
  5. the men who are not so handsome, but are nice men, have no money.
  6. the men who are not so handsome, but are nice men with money think we are only after their money.
  7. the handsome men without money are after our money.
  8. the handsome men, who are not so nice and somewhat heterosexual, don't think we are beautiful enough.
  9. the men who think we are beautiful, that are heterosexual, somewhat nice and have money, are coward.
  10. the men who are somewhat handsome, somewhat nice and have some money and thank God are heterosexual, are shy and NEVER MAKE THE FIRST MOVE!!!!
  11. the men who never make the first move, automatically lose interest in us when we take initiative.... NOW WHO THE HELL UNDERSTANTS MEN???

p/s : erkkkk no comment lah

Sharing is Caring

  1. Give people more than they expect and do it cheerfully.
  2. Marry a man/woman you love to talk to. As you get older, their conversational skills will be as important as any other.
  3. Don't believe all you hear, spend all you have or sleep all you want.
  4. When you say, "I love you," mean it.
  5. When you say, "I'm sorry," look the person in the eye.
  6. Be engaged at least six months before you get married.
  7. Believe in love at first sight.
  8. Never laugh at anyone's dreams. People who don't have dreams don't have much.
  9. Love deeply and passionately. You might get hurt but it's the only way to live life completely.
  10. In disagreements, fight fairly. No name calling.
  11. Don't judge people by their relatives.
  12. Talk slowly but think quickly.
  13. When someone asks you a question you don't want to answer, smile and ask, "Why do you want to know?"
  14. Remember that great love and great achievements involve great risk.
  15. Say "bless you" when you hear someone sneeze.
  16. When you lose, don't lose the lesson.
  17. Remember the three R's: Respect for self; Respect for others; and Responsibility for all your actions.
  18. Don't let a little dispute injure a great friendship.
  19. When you realize you've made a mistake, take immediate steps to correct it.
  20. Smile when picking up the phone. The caller will hear it in your voice.
  21. Spend some time alone.

p/s : i love to read all these, at least it cured my hati yang berdarah ouchhh

Luv,

4.5.10

Iskandar : 16 months

Ola everybody!!!!

Lama rasanya tak bercerita pasal anak bujang ku nan seorang itu (auwwww bujang ok!) hehehe ok mummy poyo!!!

My little Izz dah masuk 16 bulan this week, banyak dah benda dia boleh buat tapi DIA TAK MINTAK ADIK LAGI YE!!! (tolong la makcik2 yg suka buat spekulasi yg asyik tanye 'anak dah pandai mintak adik ke??' please dong)

Sekarang Izz dah kurang berjalan sebab suka sangat berlari, masih dalam percubaan nak melompat tapi selalunya bunyi je lebih...

Cakap still guna bahasa dia lah tapi ada a few words yg boleh di fahami, selalunya if nak makan dia akan masuk dapur and sebut ammm ammm, if nak susu dia akan angkat my shirt sambil sebut nen nen or tunjuk botol dia kat dapur...

Dia akan pointed pada pape la barang yg dia nak sambil membuat bunyi bunyian yg sometimes sounds like spanish, hahaha.....

If nampak cat, dia akan sebut cat sambil tangan buat macam panggil kucing tu, kalau biar memang boleh pengsan kucing tu kena cekik ngan dia...

Panggil abah dia abah and mummy dia maa maaa...

Izz suka tiru apa aje yg orang buat, menari lah, bersilat lah, baca buku lah dan sembahyang jugak...

Suka sangat merajuk bila tak dapat apa dia nak or bila mummy amik barang dari tangan dia. Izz akan start menjerit sambil baring kat lantai...

Pemalu!!! hik hik hik

Hmmmm ape lagi ye??? will update from time to time la sebab saya nak makan satey, yeayyyyy mummy gemukssssss

Mari layan gambar;


dalam kereta nak amik abah kat LRT, mummy malas nak amik carseat Izz dari Wish so mummy letak je Izz kat seat depan sambil bagi dia main botol mineral dan letak bantal as safety precaution!! kah kah kah tapi Izz good boy dia duduk diam je masa mummy drive (TOLONG JANGAN TIRU AKSI INI YE)



kat rumah Aunty Rose, Izz suka makan mee sup yang sedap erkkk bukan Izz jek Emma dan Dhani jugak serta mak dan bapak masing-masing!!!



Adakah ini muka tak puas hati sebab mummy sibuk bersembang ngan aunty-aunty yang lain or muka penat lepas menunjukkan aksi-aksi naruto??



Serious ini muka malu-malu kucing sebab ada awek cun kat sebelah....

Happy Birthday Abang Nabil!!!



Luv,