21.3.10

Seharian di Mid Valley

Hello, Selamat Hari Ahad semua!!!!

So today, I nak bercerita kisah kami seharian di Mid Valley semalam, seronok dan penat ^_^ tapi berbaloi sebab I dapat dua pasang kasut dari Charles and Keith dan dapat jumpe my best friends; Mama Dhani and Mama Nabil, Mummy Emma tak dapat join, lain kali la yek....

Kami sampai awal di Mid Valley, 10.30 pagi okehh!! Sampai terus pegi register kat kaunter for Mama and Baby Look Alike Contest di Motherhood Expo 2010.... Walaupun kami datang awal tapi orang dah ramai kat expo tu... kami lepak-lepak dulu before the contest started... Izz angat aktif, berlari ke sana ke sini...


Sebelum start, kita minum dulu!!! Ini refill tenaga ok, supaya dapat beraksi lebih bertenaga.. Nasib baik mood si kecik ni ok, takde la nak mengamuk-mengamuk semua.. Mungkin juga dia happy sebab ramai budak-budak yang main-main geng dengan dia...



Macam biasa, kena la posing-posing dulu kan, ngan Mummy and Abah... Tak banyak sangat booth kat Motherhood Expo ni, maybe sebab tempat yang limited.. Nak jalan pun sangat sempit sebab ramai orang...

Izz amik ballon dari sorang budak yang lagi kecik dari ni, ishhh bully orang ye, nasib baik mak budak tu ok, dia kasi terus ballon merah tu kat Izz..


Lepas tu, Izz nampak pulak orang bawak ballons hijau tu, terus dia meluru ke ballon man tu and hulur tangan dia... Dapat lagi satu ballon... Total up semua ballons yang Izz dapat adalah empat ye, tapi satu dah hilang and tiga lagi dah semakin mengecil...

My Hubby beli Disney Magic English dari Grolier's booth untuk Izz education program.. Actually dah lama kami discuss nak beli program ni, first masa di East Coast Mall Kuantan, kemudian di Giant Shah Alam... Luckily di expo ni ada juga booth Grolier dan banyak free gifts yang ditawarkan, so hubby said just grabbed it la kan.. Nanti bila I dah explore all the CDs and the books, I blog about it ok....


Ok, masa untuk beraksi... Emcee tu tanye, which part of you that is same with your baby? My answer; i think obviously our chubby checks and also our smiles!!! hahahaha macam world peace plak... but we didn't won, dapat consolation price aje, maybe if i jawab typically; our eyes or our lips or our noses, like other contestants, mungkin ada harapan kot ^_^ hahahaha stop me!!!

Si kecik yang sedang beraksi atas pentas, selamba kodok gak anak mummy ni rupenya!!! hahaha

Ini hadiah yang kami memang, dalam hamper tu ada susu yang bukan brand Izz minum and babies cereal yang juga Izz tak makan sebab dia lagi suka makan nasi ok, bubur pun boleh jalan la... So maybe kami akan bagi hamper tu pada orang lain, aci tak???

Lepas tu, kami lunch di Food Court... dah refill tenaga, masa untuk I pulak beraksi untuk aktiviti shopping hahaha.. And then jumpe my girl friends and lepak-lepak di Secret Recipe...

Sebelum balik, I bawak Izz ke Pet Wonderlands.. Izz suka sangat dengan cat and dia dah boleh sebut cat clearly... Kami bergerak pulang tepat jam 5.30 petang and parking fee adalah 8 hinggit, mahalnye!!!

Dah nak sampai rumah, tetiba Hubby ajak gi Tasik Titiwangsa pulak, so ok, kami ke sana pulak...


Izz seronok dapat main ball dengan Abah, while Mummy duduk tepi padang posing macam model okeh, hahahah model tua boleh la !!!


Bila Abah and son dah penat, kami pun pulang ke rumah... Seronok dapat spent masa with family kan... ^_^ I LUV MY FAMILY SO MUCH!!!!


Luv,

8 comments:

dbalkis said...

kitonga pengsan dari kol 6 sampai dekat kol 8..slamat dapat magrib gajah..bangun macam bengong2 je sbb tido magrib kann..smalam memang best and penat gaban..

aku tak sempat lagi membelog pasal smalam ni

Irma Ruhani said...

seronoknye... tengok Izz. Active nye.. dia.

HaNiE said...

Dayang,

haah, penat sangat tapi izz steady lagi, padahal dah berlari-lari kat padang tu, balik rumah sambung main lagi.... penat makcik!!! last-last bagi kat bibik je la, huhuhu

HaNiE said...

Irma,

Izz sangat aktif membuatkan maknya kepenatan sepanjang hari tapi masih maintain gemuk, hua hua hua...

Rose said...

mar,ko bli yang gorlier tu pakej mana.ari tu aku pun ada bli gak sbb dpt discount 550..sebelum ni nk amik gak tp mcm mahal sgt.....aku balik lps maghrib ari tu...

dbalkis said...

My Dear,

I awarded you with Beautiful Blogger Award.. Check it out ya..

mama_umar said...

congr8s jugak wpon dpt consol.prize atleast masuk top 20 kan?aktif btul izz ye =)

HaNiE said...

Dayang,

tq ye, first time dapat award *menggigil terharu* hahaha


Zety,

tq ye, sesaje je masuk contest tu, tak kisah la menang or kalah *hahaha matilah ayat skema*