28.3.10

Bukan Hari Yang Terbaik

Seriously, saya rasa sangat malang semalam or dengan kata yang lebih sopan, SEMALAM BUKAN HARI SAYA....

Everything was well planned; having lunch kat Shah Alam after that pergi shopping kat Jusco Bukit Raja..

Tapi yang jadi lain pulak semua sebab Hubby tertinggal a stupid concert invitation card yang dia nak kasi pada kawan dia, lepas tu all my plans were ruined.. Hubby buat perangai taknak teman I pegi shopping sebab dia kata we will be late kalau I pegi shopping sebab dia nak balik ke KL awal semata-mata nak amik stupid card tu... So I keluar tinggalkan Izz dengan hubby, walaupun sebenarnya my hubby just tido and biarkan my baby macam tu aje, and Izz tak minum susu sepanjang I keluar tu, can u imagine???

Kalau ikut hati, I nak balik KL je tapi bila pikir barang-barang rumah yang dah habis so I terus ke Tesco, dah beli-beli barang baru I realized yang Hari Sabtu adalah Hari Bebas Plastic Bag di Selangor so kenalah I mengangkut barang-barang termasuklah ayam, ikan dan lain-lain dalam kereta, lepas tu I makan kek kat secret recipe (ini aje la part yang best)

I balik ke rumah in-law after that, tengok my baby tengah tido kepenatan, abahnya dah KELUAR BERSUKA RIA... Kalau ikut hati I nak balik je KL tapi sebab Izz tengah tido so I hold kejap la... Lepas tu hubby balik dan ikut kawan dia balik ke KL untuk amik stupid card tu... Dalam kul 9 lebih I tunggu dia tak sampai-sampai, bila I call dia kata kena tunggu kawan dia balik concert tu dalam kul 10.30 so I cakap baik I balik sendiri aje and hubby cakap; OK, U BALIK SENDIRI LA!!!!

I gerak balik dengan Izz dalam kul 10 malam, sampai tol Shah Alam masa tengah beratur nak bayar tol dan dalam keadaan berhenti, I kena langgar ngan kereta yang salah masuk lorong, hadoiiiii!!!! Pastu kami berhenti kat tepi, called my Hubby dan kena membebel dengan dia, tunggu Hubby sampai lebih kurang 45 minit... Lepas discuss2, pegi buat report kat balai polis... Tulis report, jumpa pegawai penyiasat, balik ke tempat kejadiaan, tengok CCTV kat tol pastu baru kami balik rumah... Dalam kul 1.30 jugaklah baru settle semua.. Penat dan penat dan penat dan menyampah!!!!!!!!!!!!!!!!!!

By the way, me and my baby tak ada pape, Izz pun steady jek sambil tengok CD masa kena langgar tu.. My wish bercalar yang dalam and bumper macam loose sikit, takpe lah nanti claim insurance jek....

Ok, sungguh lega lepas meluah kan di sini ^_^ saya ke yang emosional??? nasib naik la saya ada Iskandar ..


Luv,

5 comments:

mama_umar said...

hehehe,hanie,ni luah perasaan btol2 nih..yeah,i admit,sometimes the 'bad' day tu mmg dtg bertimpe2 lak tuh,huh..

dbalkis said...

woit...bad day ko, big day aku la wei..sabo byk2 ye cik..

HaNiE said...

zety,

haah, betol!! lepas satu, satu jadik, tensen makcik... tapi takpelah, tu semua pengajaran kan ^_^

HaNiE said...

Dayang,

sorry dear, just not my day, hahah!!! ehhh jom lepak rumah aku jom ^_^

dbalkis said...

Woit, aku pun ingat nak tengok Grolier ko Ahad haritu, tapi sebab tak inform awal mat kata tak yah le pegi..sib baik gak kan..ke ko tgh bad mood lagi time tu..how bout this weken? Nanti aku potluck sumthing..