13.2.10

My baby is sick

Once again my balik kampung plan was ruined by Iskandar.... Thank you son!!! T_T

Anyway, Iskandar is having high fever and cough and flu, so we brought him to see his paed... After run a test and x-ray, he's admitted to the ward due to lung infection and high fever and here goes my holiday for Chinese New Year....

Pity my baby especially time nak bagi nebulizer and buat suction, he will yelling and cries all out.. Everytime the nurse came in nak buat checking pun dia dah starts menangis... Dah dua kali juga dia bleeding sebab struggle sampai tertarik tube drip sampai tercabut, kuat sungguh budak ni!!!

Izz refused minum susu formula, nak breasfeed je tapi tak tau cukup ke tak breastmilk I ni...

Doktor some sort of blaming us sebab lambat bawak Izz ke PCMC, but mana la kami tau, selalunya bila ada bunyi wheezing and kami datang seek for treatment, doktor akan cakap oooo that's sound just from his nose, not from the chest.... So bila Izz having cough for several days back I just kasi ubat biasa je, yesterday evening baru start badan dia panas and this morning we decided untuk bawak dia ke PCMC walaupun dalam hati I meronta-ronta nak balik kampung tau, sob sob sob...

ehhh sape yang sakit ni??? Abah ke Izz?

budak sakit dah tido!!! budak tak sakit sibuk baca komik naruto online!!!


Oklah, nanti I update lagi kalau ada free time, sekarang ni tengah busy with baby yang sakit ^_^

Selamat Tahun Baru Cina




Luv,

No comments: