5.2.10

Anak Bibik

Hubby takde, outstation ke Singapore, last minute sangat, Khamis kena pergi, hari Rabu baru dia tahu. Nasib baik juga I tak ke K.K walaupun wajib pergi tapi tiket flight tak ada, kalau tak, mesti kena tinggalkan Izz dan bibik di rumah. Kesian baby...

Dah 2-3 hari Izz tak jumpa Abah, ye la bila Abah balik Izz dah tido, bila Izz bangun esoknya Abah dah pergi kerja, pastu Abah outstaion plak... Malam tadi Izz demam, maybe rindu kat Abah, merengek-rengek budak tu, I yang mamai-mamai ngantuk terpaksa la melayan, natijahnya hari ni masuk opis kul 9 sebab kul 8 baru bangun, nasib baik jugak opis dekat ngan rumah, 5 minit dah sampai parking, tak payah tempuh jam-jam semua...

Lunch hour tadi I balik rumah nak tengok2 Izz, dia dah ok sikit, dah boleh main dan ketawa2 semua, lega hati.. Ajak Izz tido tapi I yang tido atas katil sorang2, dia keluar bilik, main mengekek-ngekek ketawa ngan bibik.. Tetiba dengar bibik cakap sayang anak bibik ni... I like, baguslah dia sayang my baby macam anak sendiri, tapi tetiba terfikir macammana kalau Izz react bile ditanya Izz anak siapa??? and Izz jawab anak bibik, no way!!!! terus rasa macam nak berhenti keje and duk umah jaga anak je....

Mencabar sungguh jadi working mother ni...

Luv,

3 comments:

Irma Ruhani said...

Ok..lah Mar klu Bibik tu betul2 syg kat Izz, sbb skrg ni susah nak dpt bibik yg Ok.make sure yg Izz rapat ngan u not bibik. coz Hazim dulu close sangat ngan my Maid sampai Hazim demam when my maid balik kg. rasa sedih sgt time tu sbb Hazim x peduli kat i :( . Now maid i dah berenti n i fully handle Dina n Hazim. tired sgt tp puas...hahaha

dbalkis said...

hahaha..anak bibik..anak bibik..diulang ANAK BIBIK..

HaNiE said...

irma,

thanks for the advice, tu lah if aku ade kat umah memang aku yang handle izz but sometimes he just too mengade2 and buat aku marah jek, hehehe...

dayang,

haip, cari gaduh nampak!!!!