6.1.10

Iskandar's Birthday di Kerteh dan Kuantan


Good morning!!! Izz baru bangun dengan ceria...

09:25:00 (time Izz lahir tahun lepas)


Breakfast di Awana Kijal... Food memang banyak pilihan dan rasa boleh tahan la... Abah makan almost the food tapi Mummy masih control, hehehe.... Izz makan bubur dan 2 bun...

Main ball dekat Game Room, Izz sangat seronok!!! Tempat yang sama Izz membuat cubaan untuk menggiggit anak mat saleh yang sangat comel namanya Layla...


Ok, swimming is a must kalau pegi tempat yang ada swimming pool... Izz seronok sampai nangis kalau bawak dia keluar dari pool tapi tak boleh lama la nanti demam... Neck floating tu sangat bagus untuk babies ye, senang diorang nak mengerak2kan tangan dan kaki, jangan risau tercekik sebab the measurement memang khas untuk babies... Sila la beli di OU (ape ke nama kedainye, lupe la, if I not mistaken, safe and sound)


Berjalan-jalan di The East Coast Mall, Kuantan... Reason utama untuk mencari Secret Recipe tapi takde di mall ini tapi ada Branded FO, Padini Warehouse, Crocs dan lain-lain....

Siapa Iskandar?? yeaaaa**sambil angkat tangan**

Pose maut




Akhirnya jumpe jugak Secret Recipe walaupun berpusing-pusing kami di bandar Kuantan dan selepas 2/3 kali GPS Abah recalculating road....

Izz's birthday celebration at Secret Recipe Kuantan.... Why Secret Recipe?? sebab tu
je kedai kek yang I suke and Why Kuantan?? sebab Abah Izz lahir dan membesar sampai 5 tahun kat situ, boleh terima tak alasan tu?? huishhh memang tak okeh justifikasi Abah ni tapi Mummy ikut je sebab dia driver....

By the way, itu carrot cake, Mummy yang makan ye, Izz makan bun and pumpkin soup je, hehehe...


Last destination, owh bukan, second last destination actually.... Mummy and Abah makan malam di Restoran Ana, Tanjung Lumpur.... Sotong dan udang goreng tepung serta lala masak pedas, memang terbaikkk!!!! Izz tido sebab ngantuk sangat tapi sekejap je, lepas tu dia bangun dan menangis sambil meraung nak susu tapi sebab Mummy susah nak BF di public so Abah sumbat nasi dan hasilnya dia diam sambil mengunyah nasi dengan gembiranya.....

Oleh kerana Abah sangat penat dan kekenyangan sehingga malas nak drive balik ke KL so kami ronda2 bandar Kuantan sambil mencari hotel untuk bermalam dan hasilnya satu malam di Mega View Hotel, somewhere in Kuantan... Pagi2 lepas breakfast kami bertolak balik ke KL, kena cepat sebab nak kena menghantar Dian ke Puncak Alam....

Banyak lagi gambar lain I nak share tapi sebab malas nak upload, nanti la ye.... Bubbye

3 comments:

dbalkis said...

ala tomei2 izz...besh wooo..sudah ada neckfloat semua..mari swim...

Carrie-Ma said...

mar,

hensem izz ni...

HaNiE said...

Dayang : yess semua anak2 berudu sudah ada neckfloat, mari anak2 berswimming dan mak2 bergossip girls, hehehe...

C.K : alaaaa asyik jumpe dlm blog jek tapi tak jugak datang2 melawat, bila last kita jumpe?? mase izz 4/5 bulan dalam perut kan...