25.1.10

Holiday 2010 at Bandung - part 4

Last day di Bandung, kami bersiap lambat sampai Pak Roly kena mintak staff hotel callkan kami, hehehe penat berkemas!! Our flight balik jam 5.00pm, jadi masih banyak masa untuk bershopping ^_^

last pic di Nyland Hotel

Kami mintak Pak Roly untuk bawak kami ke FO yang bagus, antara yang kami sempat pegi adalah Grande, Happening dan Merdeka. Saya mintak Pak Roly untuk bawak ke tempat jual handbag so dia bawak ke Rumah Tas dan Hubby mintak Pak Roly bawak ke tempat jual sepatu dan dia suggested Edward Forrel. Semua tempat yang Pak Roly cadangkan memang best, kalau tau baik I suruh dia je yang suggestedkan awal2 dulu, hehehe…

Grande FO

Grande FO tempat yang best untuk cari baju for ladies because most of baju yang can fix me and my eyes dapat dijumpai di sini, selain dari itu baju for babies pun boleh tahan, I jumpe Izz’s sweater yang super cute dengan harga yang berpatutan here.



Happening FO

Kat FO ni banyak baju yang bagus2 untuk lelaki, trust me because selain dari Formen FO disinilah tempat my Hubby menggunakan kuasa kad kreaditnya.




Merdeka FO

Terletak di Jalan Merdeka, ini FO terakhir yang kami masuk kerana nak menghabiskan sisa2 rupiah yang ada. Tempatnya besar but for me cuma baju for kids je yang menarik.

Rumah Tas

Tempat yang menjual handbag sahaja. Ada pelbagai brand dan yang pentingnya semuanya original with some defect yang kita pun tak perasan kalau tak diberitahu. I sangat bersyukur kerana Pak Roly bawak kami ke sini, hehehe boleh??? Untuk handbag Guess ada juga yang original dan tiada defect tapi harganya lebih kurang di Malaysia.

Edward Forrer

Tempat menjual sepatu dari jenama Edward Forrer (?????) Kasutnya booleh tahan la...



kasut dari Edward Forrer
Kartika Sari

Kami ke Kartika Sari untuk membeli brownies, ada 2 jenis brownies yang dijual iaitu brownies kukus dan bakar serta ada pelbagai flavour. Tempatnya besar dan ada kedai2 lain juga didalamnya. Ada juga Restaurant Madame Sari disini, tempatnya bagus dan exlusive. If anda kesini, sila la beli brownies bakar choc chip, sangat sedap dan saya menyesal kerana tak beli banyak untuk bawak balik ke Malaysia....





yougart ice cream itu sangat yummylicious

Kami sampai di airport jam 3.30 p.m. In my wallet memang I sparekan Rp500,000 untuk bayar excesses baggage tax yang I confirm akan kena dan juga airport tax. Bila tiba di check in counter, our cost for excesses baggage adalah Rp 580,000 (RM214), hahaha mengelabah gila la mana nak cari duit, nasib baik lepas korek2 dapat la juga jumpa lagi Rp80,000 lagi, so settle untuk urusan check in. Next ialah bayaran for airport tax, Rp75,000 (RM27) per person tapi duit Rupiah kami memang dah tak ada dah so I tanya di counter, nasib baik RM diterima, so legalah kami, both of us bayaranya adalah RM80, untuk baby free sahaja. Pakcik di counter tu pulangkan baki Rp50,000, so kami gunakan our last Rupiah tu untuk makan di café airport. Kesimpulannya, kami datang as jutawan tapi balik takde sisa2 duit langsung, hehehe pathetic kan!!!! Jadi kawan2 ingat la, simpan sikit Rupiahnya untuk bayar tax2 di airport bila mau pulang nanti..

kami mau pulang!!! bye-bye Bandung

Our flight sepatutnya take off jam 5.00 pm tapi sebab weather and technical problem, kami hanya berlepas jam 10.00 malam, memang tensen sebab kami di bilik menunggu sampai 5 jam, Iskandar pun dah berapa kali practice berjalan sambil tertonggeng2 kat situ, nasib baik ramai Malaysian, boleh la kami berborak2

Kami sampai di LCCT jam 12 malam. I miss Malaysia!!

lepas tonggang terbalik, Izz pun tido

dalam flight : apa mau makan???

sebahagian barangan shoppingan
the end......

3 comments:

dbalkis said...

wei..dah habis ka???wat la part 5, tunjuk sket hasil shoppinngan mu tu...anyway review holiday/shopping yang bagus..akan ku ikut jejakmu ke bandung..

HaNiE said...

nak gi bandung ke, ikut boleh???

dbalkis said...

Beb, brapa kilo excess baggage korang? Kira2 kan ko bershopping di bandung ni berapa kg kalau nak book utk baggage check-in??