23.12.09

5 Muharram 1431H ; Iskandar 1st Birthday!!!

Tak perasan hari ni dah 7 Muharram 1431H, Salam Maal Hijrah semua!!

Anyway, hari ini tiada motif yang khusus untuk menulis dan juga bukan entry yang berinformatif untuk dikongsi, seperti biasa cume luahan rase seorang perempuan bergelar ibu, chewah!!!

Looking back at the calender, rasenye saye dah terlepas my son birthday mengikut bulan Hijrah.. Iskandar lahir 5 Muharram tahun lepas, so my baby already 1 year la kan.. Hmmm tapi kami masih belum decide macam mane nak celebrate his coming birthday in next 2 weeks, nak sambut ke tak or nak buat kat mane.... My hubby mungkin kena ke Kerteh jadi mungkin juga kami akan sambut birthday Iskandar kat sane.. After that kami akan pergi untuk family holiday (our nucleus family aje) di Seberang Selat Melaka, hua hua hua.... Lepas tu sambung holiday ke Melaka because hubby ada training di sana... Agak penuh juga jadual untuk bulan Januari next year so if ade Izz's birthday celebration pun maybe after the third week of Jan, I will let u know ok!!...

Ohhh by the way, sebelum Iskandar masuk ke alam kanak2 just nak share few perkembangan of his last month as an infant;

Dah ade 2 gigi dibawah dan 3 gigi diatas yang sedang tumbuh; dah boleh berdiri dan cruising the sofa steadily; boleh clap hands; suka tengok tv dan nursery song cd if dalam kereta; few words yang boleh difahami selain nangis ialah aaabah, ma ma, nak, dah, wek; tatih for 2 steps sebelum menjatuhkan diri dan sambung merangkak dengan lajunya; merajuk bila kena marah sambil gosok2 tangan dan mata merah2 menahan nangis; pandai turun katil sendiri selepas 5 kali jatuh katil; favourite food adalah roti gardenia; favourite toys adalah botol air mineral, kopiah Abah, handphone and ball; akan letak hp kat bawah telinga bila Mummy says hello..

Mungkin ade lagi yang tak sempat nak tulis, tapi nanti I'll update later ok.. So till then, bubbye!!!



2 comments:

Inty Winty said...

Sangat lama tak jumpa Izzy baby!

He he sorry nama dah tak macho.

HaNiE said...

mari buat gathering sambil swimming2, hehe