11.11.09

Pagi yang cerah vs MP yang poyo

Morning semua.....

Mari kita memulakan pagi yang indah permai ini dengan memaki hamun orang!!!!

Ai memang tak suke dengan orang yang ade kuasa contohnya pak guard / polis trafik yang memang la kejenye untuk menjaga keselamatan / melancarkan lalulintas tapi terover sangat sampai membuatkan orang lain naik meluat sebab diorang ni sangat poyo dan terlalu strict tak kena tempat....

Kes yang terjadi pada pagi ini..

Masa : 8.20 pm
Tempat : Laluan masuk bangunan parking

Ai tengah menyanyi2 kecil di dalam kereta sambil memandu secara berhemah, baru nak pusing masuk parking tiba2 kena tahan dengan MP (macam pak guard tu la tapi pakai uniform hijau)... Ai buat la sign mintak laluan nak masuk tapi dia balas dengan sign no entry dan suruh jalan terus, so ai berentikan la keta sambil bukak tingkap, dia datang approached and this conversation took part;

MP : tak boleh masuk, parking penuh.
Ai : saya parking kat bawah..
MP : parking sape kat bawah??
Ai : tempat parking saya la..
MP : tak boleh parking kat tempat orang..
Ai : saya tau, tapi memang saya punya parking kat bawah..
MP : parking tempat boss ke?
Ai : tak, parking saya sendiri la..
MP buat muka tak percaya sambil cakap2 dgn MP lagi satu
Ai tengok cermin belakang, keta lain dah bersusun tunggu giliran... tengok jam lagi 5-6 minit kul 8.30
MP : parking bay nombor berapa???
Ai dah hangin satu badan, sejak bila pulak saya kena menghapal no-no parking ni, kalau tak percaya jom la ikut masuk parking!!!!!!
MP 2 : oklah, jalan
Ai : haaaa kan senang........... terus memecut kereta

Salah ke ai yang bermuka baby face ni (uwekkkk!!!) sampai orang tak percaya ai ade parking lot sendiri, hish hish sedeh sungguh la.....

Kadang2 MP kat opis ai ni betul2 buat orang meluat, memang la kejenye menjaga keselamatan tapi jangan la over sangat, ade je benda yang salah kat mata diorang ni... tapi kalau yang same jenis ngan diorang ni lebih2 kalau berpaku-paku kat bahu tu, dia punya layanan macam raja first class, bertabik sepanjang jalan, benci la aii....

Tapi tak semua MP kat opis ai ni berperangai keji macam tu, ade jugak kes yang terjadi pada myself yang mana one fine day tu ai terlupa nak lekatkan sticker kat keta (opis ini sangat strict, kalau takde sticker memang tak boleh masuk, jangan kate masuk parking, masuk sekejap nak turunkan orang pun tak boleh) tapi ade sorang MP tu sangat memahami susah kalo nak kena amik sticker kat rumah yang jauh (rumah ai 5 min jek dari opis) so dia kasi jek ai masuk.... Dan ada jugak sorang MP senior yang ai tak kenal pun tapi everytime kalo dia yang jaga pagar and kebetulan ai lalu masuk dia mesti akan angkat tangan sambil tersenyum, MP2 yang lain jangan harap la nak senyum kat orang2 yang pakai baju biasa tanpa uniform macam ai ni.....

Harap saya sebagai rakyat biasa ini kepada semua anggota badan berkuasa, tolong la jaga keselamatan dan kebajikan kami secara berhemah dan janganlah kerek sangat sampai saya menjadi menyampah, sekian.... Treat people with respect!!!!


No comments: