5.10.09

Iskandar : 9 months

My baby Izz turns 9 months last week, and his milestone as far now;

  1. say ABAH clearly, everything pun ABAH jugak, sometimes macam menyanyi plak sambil sebut ABAH - bile pulak nak sebut MUMMY ni? tak aci tau!!!
  2. masih dalam cubaan nak crawl, tapi sangat laju mengesot....
  3. dah boleh berdiri sambil berpaut kat ape2 benda di depan mata - kaki Mummy/Abah, birai katil, kerusi makan, sofa, gate, almari.... - ada one night tu tiba2 je Izz ade kat sebelah Mummy berdiri sambil berpaut kat katil, hishhh buat Mummy terkejut jek
  4. still takde gigi tapi masih comel bile senyum/ketawa....
  5. suke tengok iklan/preview TV3 - yang keluar everytime nak start program tu (kau sinari, kau dihati, na na na na T V tiga) ntah camno nak explain!! mesti stop buat ape pun and pandang TV....
  6. still fully BF - alhamdullilah
  7. suke makan - ape2 pun boleh, kuih atas lantai pun bedal!!!
  8. sentiasa nak Mummy/Abah depan mata so we all tak boleh bergerak jauh kalau tak bergema satu umah....
  9. taknak kat orang (separation anxiety) - boleh ngekek2 ketawa kalau orang agah but jangan angkat confirm nangis - mama cakap macam burung merpati; makan ditangan, ditangkap lari.... macam lirik lagu plak!!
  10. suke sangat ngan air, kalau mandi tu mesti nak lama2 sampai kecut2 kulit tapi kalau masuk swimming pool meti buat muka pelik dulu before menjadi exited - takut sejuk ni!!!
Mummy & Abah love you so much, darling!!!


p/s : Happy Belated Birthday to Atuk Niena, Ali, Izz & Aliah... We all love u soooo much!!!



2 comments:

dbalkis said...

where 9 months pic????

If Izz say ABAH..my Izz clearly say mmmmaaaamaaaa=mama..kesian papa..hehe

HaNiE said...

alasan takde gambar (tersurat); saje je tak letak gambar, nak kasi entry putih bersih lagi suci...

alasan takde gambar (tersirat); mane ntah folder gambar izz yang berlambak2 tu, hilang plak.. camera pun tak tau kat mane, ni bukan misplace cable jek ngan camera skali ntah mane, hehehehe....