9.9.09

09.09.09

Selamat berpuasa hari yang ke-19, huishhh cepatnye yek!! rase macam sekejap sangat dah nak masuk malam 10 terakhir..... Nway, entry hari ni takde motip pape, saje jek nak publish sebab date yang sangat cantek 090909

Untuk tidak membuang space dalam entry ni, bersama-sama ini ditempekkan gambar kami (hua hua hua kate dah jumpe cable camera, ye tak?)



Cinta hatiku


Pose bulan Remdan tahun ni rase macam biase2 aje, aii masih puase penuh (thanks to breastfeeding) hopefully dapat full macam last year (pregnantkan Izz) cume tahun ni takde adengan kelentung kelentang dengan meriahnye di dapur, kalo sempat ade la lauk pauk sampingan buat tambahan lauk yang beli kat param (telur goreng je la kot).

Untuk weekend tu sempat la nak buat nasi goreng simple2, nasib baik laki aii jenis tak cerewet, ape ade semua bedal (buaya kah??) kalau hari Isnin sedap la sikit lauknye sebab berbuka hari Ahad di Shah Alam, so mesti tapau lauk pauk untuk sahur (siri menantu hantu)....


Semayang tarawikh kat surau memang tak penah pegi, mungkin kena tunggu Izz besar dulu or dah ada orang nak tolong tengok2 kan dia... Tarawikh kat umah pun takde lagi, niat nak semayang tu ada tapi bile dah tidokan Izz, ngan Mummy2 dia skali zzzzzzzzzzz.... Insya Allah sebelum habis bulan puase ni kena gagahkan diri jugak buat ibadat sunat tu, bila lagi nak jumpe kan, tahun depan tak sure lagi kalau umur panjang......


Persiapan untuk raya pun tak meriah sangat la, still tak keluar mood nak raya tu, pelik jugak ngan diri sendiri ni, taknak shopping ke cik oiii!!!!

Takpe lah, dah ade anak ni, dia la my priority, lagipun dia dah besar kena la beli baju lain, yang lame2 semua dah sendat sampai maid kat umah MIL pun dah tegur tapi ade ke aii kesah, cakcakcak <----- gile dah ni!!!


Ehhh tadi rase macam takde benda nak membebel tapi terpanjang plak entry ni.....

Takpe la kawan2, selamat menghabiskan ibadat puase ni ye, semoga kita semua diberkati dan mari bertarawikh!!!!


p/s : looking forward to meet my gurls (boy too) for our bukak puase tradition this saturday... Hopefully everything will be just fine and they like the place i've choosen coz i'm the organizer..... Hoooray!!!


p/s/s : Ini message untuk En Mat papa Dhani,


Tolong la berbuka puase bersame-same kami hari Sabtu ni, pliz pliz!!!!! <---- dayang, ni boleh gune sebagai dokumen sokongan :)



Gossip for today : en. rosyam nor (bukan nama sebenar) dapat hamper dari contractor tapi boss dia ni tak dapek pape kot, bukan hadap sangat pun cume terlintas di hati nuraniku ini..... Siapa BOSS??? hua hua hua bulan pose ni tak baik berpikiran seperti syaiton nirajimmm.... Astagafirullahaladzimmm.....


No comments: