12.8.09

Si Rosyam Nor (bukan nama sebenar)

Hmmmm tak suke la cite2 pasal opis ni tapi hari ni ai nak jadi kapochi sket.....

ai ni nak kate boss yang strict memang tak la kan tapi nak kate boss yang baik ati sangat pun tak le jugak (abis tu siap bertepuk tampar ngan staff ape cerrr??? hadoiii la) Oklah, nak dijadikan cerita, bawah ai ni (orang bawahan occay!!) ado la sorang mamat yang memang tip top kejenye (habis tu takkan la dah 2-3 tahun keje tempat yang same tak pandai2 kan) memang excellent tapi asyik nak dia je yang betul

oppssss dia masuk plak, nak mintak sign, hehehe stop jap

ok sambung

ehhh stop lagi, boss besar pulak masuk

ishhhhh diorang ni, tau2 jek ai nk mengumpat.... oklah kite sambung balik yek kawan2......

pasal mamat yang i namakan rosyam nor (confirm bukan nama sebenar)

si rosyam nor sangat disukai oleh boss besar dan jugak boss sederhana besar (ai boss kecik jek) mula2 ai rase memang patut dia disukai sebab dia memang pandai buat kerja tapi bile lame2 duk kat dalam bilik ni dan dengar macam2 cerita ceriti daripada sumber2 yang dipercayai, si rosyam nor ni memang kaki bodek dan kipas (ke aircond????)

memula ai ditukarkan ke unit ni memang takde masalah ngan dia dan ai sangat goyang kaki sebab banyak kerja yang si rosyam nor ni buat, ai cume sign2 jek.... tapi lelame ai rase tak best pulak sebab banyak benda yang ai tak tau, asyik bace surat pastu sign2 sikit, tak mencabar la jadi boss kan...... adakah ai juga menjadi mangsa bodek??????

so sekarang ni, semua benda (etc: surat menyurat, memo, paper tender) ai akan tengok, check dan betulkan pape yang patut, ai jugak akan suruh my pegawai laporkan semua benda pada ai dengan segera, tepat dan betul.... ececececeh.....

mungkin cara ai yang memang betul ni menyebabkan si rosyam nor menjadi terkongkong dan di queen control oleh boss keciknye ini (abis tu, ai kan boss, memang la kena jadi queen control... ye tak?) so dia mengambil jalan mudah dgn terus bawak semua benda yang ai patut semak dulu ke boss sederhana besar and guess what????? boss sederhana besar tu pun ok je ngan dia dan menyebabkan boss besar asyik memerli ai asyik jage kulit jek tapi ai steady je, malas nak layanzzzz (boleh??? melawan boss nampak) cara si mamat rosyam nor ni membuatkan ai nampak macam tak buat kerja.... ishhhh babab kang....

si rosyam nor ni jugak suke benor melawat tapak projek sebab dapat bawak keta free kan, tu ai tak kesah la sebab memang dah diprovidekan, kalo tak gune rugi la, tapi masalahnya asyik dia jek yang pegang kunci keta tu, dah banyak kali P.A ai mintak kunci untuk dia simpan (ai yang suruh sebab senang la kalo pegawai lain nak gune) bukan satu keta, 2 ye.... tapi liat yang hamatsss nak kasi kunci tu... ai malas nak campur sebab benda kecik2 ni pandai2 la pikir sendiri... tu harta benda projek jangan la buat macam harta benda sendiri....

next week akan ade mesyuarat tapak di negeri di bawah bayu, so ai memang nak pegi sebab ini meeting tapak yang pertama so ai kena la tunjuk2 muke sikit kan, so bile my P.A dok sibuk2 sediakan flight ticket, boleh pulak si rosyam nor ni kate boss sederhana besar akan hadir dan suruh si rosyam nor ni ikut sekali... aikkkkk ai pun heran la sebab boss sederhana besar tu takde plak cakap ape2 kat ai, so ai call la bos sederhana besar and suprising me yang boss tu tak tau ape2 pun , hahahaha memang sah la si rosyam nor nak naik kapal terbang sebenarnya dan nak buat claim banyak bulan ni...

Eh dah la cite pasal rosyam nor tiruan, lain kali sambung lagi perangai tak semengah dia tu ekkkk...

Daaaaaa

bilik saye di opis, sila kagum!!!! (bukan untuk tujuan berlagak)

itu p.c untuk saye berblogging!!! hua hua hua

hape benda la yang ai merepek hari ni???? pening la banyak sangat benda dalam kepala, sarat dah ni....... maap yo, kalo cite tak berilmiah...
kalo cite ngan my hubby mesti dia akan kate ; tu la u baik sangat, tak pandai control staff and bla bla bla bla
kalo cite dalam blog takde orang nk membebel, hehehehe

-xoxo-

4 comments:

dbalkis said...

gile kemas ofis ko wahai bos kecik...tapi sangat typical ofis --n--f..ofis aku mcm dah nmpak file aje..slamat je aku ni tinggi sket masih boleh nampak muke ku dgn jelas..

Marilah sama-sama berenti keje dan bukak kedai kek coklat..or kedai cupcakes or kedai jait baju...or kedai goyang kaki aje.

HaNiE said...

biase arrr, cantik camne pun stillllll kementah kannnn

but actually pics tu mase memula masuk unit tu, skrang dah tunggang terbalik gak....

suke arr idea bukak kedai tu, nak nak kedai yg goyang kaki tu kan.. i loooike!!!!

Carrie-Ma said...

mar,

leh bg otograf rosyam nor tu x? nk jmpa rosyam nor asli xtau bile, dpt yg tiruan pun jadikla...pleaseeeeeeee

ck

dbalkis said...

kalau le si rosyam noor tu baca blog ko ni,,alamatnye mmg ko kene la start wat kedai goyang kaki dulu..msti die report kat bos besar terus...huhuhu...