29.8.09

Selamat Hari Merdeka 52 Tahun

Hello...... Bersiaran langsung dari my kampung ni, nyeh nyeh sangat seronot dapat bukak puasa with my own family (no offence okay) ramai ade kat sini so tambah2 meriah la.....

Nasib baik ada cuti merdeka ni dapatlah balik kampung sekejap, okay la daripada tak dapat balik langsung kan lagipun this year kena raya kat shah alam jek, memang tak okeh.... sebab tu jugak la my persiapan raya tak beria sangat, baju raya pun takde lagi ni, cume nak readykan baju-baju untuk Izz jek, untuk Abahnya pun tak ada baju baru this year, hua hua hua....

Well speaking about merdeka this year macam tak berapa semangat sangat maybe sebab tengah bulan Ramadhan kot, so kite bersederhana je la..... Walau apa pun, I wanna wish u all Happy Merdeka Day......


-sayaanakmerdeka-


25.8.09

Attention to JEJ 1782

Kepada sesiapa yang ade terjumpe motor modenas plat JEJ 1782 (malu la orang Johor macam nie) tolong sms/call saye kerana tuan motor telah melanggar lari kereta kami semalam di Jalan Tun Razak mase tengah jam sebab orang ramai sibuk nak balik umah masak untuk berbuka atau membeli belah di param (pasar ramadhan).... Encik Mat Rempit sangat tak cool sebab lari, dah la langgar sampai 2 kali...

Encik Suami telah buat report di balai polis malam tadi menyebabkan beliau terlepas semayang terawikh.... Dan mengikut laporan en. suami (saye tak ikut sebab tidokan diri sendiri Iskandar di rumah) encik dan cik polis sangat tidak mesra pelanggan dan menyebabkan saye terasa malu dengan perkhidmatan awam secara keseluruhannya... Tolong ye semua jaga mutu perkhidmatan awam kita..... ngeh ngeh ngeh

Kesian en. suami terpaksa settlekan semua benda sorang-sorang malam tadi sampai pukul 12 malam, balik rumah kena plak basuh rice cooker and jage Iskandar yang bangun mamai-mamai nak abah, hehehe... Akhirnya en. suami terpaksa m.c sebab di serang migrain hari ini....

Kepada En. Mat Rempit aka Samseng Jalanan : tunggu la surat saman dari kami, kami akan saman anda sehingga anda bankrap dan tersenarai di pejabat insolvensi..... what u give, u'll get back grrrrrrr



21.8.09

Ramadhan Al Mubarak

Salam readers,

By tomorrow morning, every where over the world, Muslims will wake up for the sahur meals as preparation for fasting the whole day.... May Allah will us the strenght and heart as we go about our daily routine with a little bit of hunger and thirst in the effort to understant others who are less fortune....

To all my friends, happy RAMADHAN AL MUBARAK




13.8.09

Me + Boring

Salam readers,

Im at prince court medical centre (PCMC) right now, again??? yup but this time neither me nor my baby is admitted but my lovely hubby due to they-called-sinus or something related to his nose....

Im alone in the room because at this exact time my Hubby is undergoing the surgery, I hope some miracle will happen and turns the nose to MJ's nose huhuhu....

the boring me

hubby and me before the surgery... see the nose? its before-surgery-nose, i will share the-after-surgery-nose picca with u guys later occay..

miss my baby la, thinking of bring him here but i worried about H1N1....
huhuhu swine betula swine flu ni oppppssssss


12.8.09

Si Rosyam Nor (bukan nama sebenar)

Hmmmm tak suke la cite2 pasal opis ni tapi hari ni ai nak jadi kapochi sket.....

ai ni nak kate boss yang strict memang tak la kan tapi nak kate boss yang baik ati sangat pun tak le jugak (abis tu siap bertepuk tampar ngan staff ape cerrr??? hadoiii la) Oklah, nak dijadikan cerita, bawah ai ni (orang bawahan occay!!) ado la sorang mamat yang memang tip top kejenye (habis tu takkan la dah 2-3 tahun keje tempat yang same tak pandai2 kan) memang excellent tapi asyik nak dia je yang betul

oppssss dia masuk plak, nak mintak sign, hehehe stop jap

ok sambung

ehhh stop lagi, boss besar pulak masuk

ishhhhh diorang ni, tau2 jek ai nk mengumpat.... oklah kite sambung balik yek kawan2......

pasal mamat yang i namakan rosyam nor (confirm bukan nama sebenar)

si rosyam nor sangat disukai oleh boss besar dan jugak boss sederhana besar (ai boss kecik jek) mula2 ai rase memang patut dia disukai sebab dia memang pandai buat kerja tapi bile lame2 duk kat dalam bilik ni dan dengar macam2 cerita ceriti daripada sumber2 yang dipercayai, si rosyam nor ni memang kaki bodek dan kipas (ke aircond????)

memula ai ditukarkan ke unit ni memang takde masalah ngan dia dan ai sangat goyang kaki sebab banyak kerja yang si rosyam nor ni buat, ai cume sign2 jek.... tapi lelame ai rase tak best pulak sebab banyak benda yang ai tak tau, asyik bace surat pastu sign2 sikit, tak mencabar la jadi boss kan...... adakah ai juga menjadi mangsa bodek??????

so sekarang ni, semua benda (etc: surat menyurat, memo, paper tender) ai akan tengok, check dan betulkan pape yang patut, ai jugak akan suruh my pegawai laporkan semua benda pada ai dengan segera, tepat dan betul.... ececececeh.....

mungkin cara ai yang memang betul ni menyebabkan si rosyam nor menjadi terkongkong dan di queen control oleh boss keciknye ini (abis tu, ai kan boss, memang la kena jadi queen control... ye tak?) so dia mengambil jalan mudah dgn terus bawak semua benda yang ai patut semak dulu ke boss sederhana besar and guess what????? boss sederhana besar tu pun ok je ngan dia dan menyebabkan boss besar asyik memerli ai asyik jage kulit jek tapi ai steady je, malas nak layanzzzz (boleh??? melawan boss nampak) cara si mamat rosyam nor ni membuatkan ai nampak macam tak buat kerja.... ishhhh babab kang....

si rosyam nor ni jugak suke benor melawat tapak projek sebab dapat bawak keta free kan, tu ai tak kesah la sebab memang dah diprovidekan, kalo tak gune rugi la, tapi masalahnya asyik dia jek yang pegang kunci keta tu, dah banyak kali P.A ai mintak kunci untuk dia simpan (ai yang suruh sebab senang la kalo pegawai lain nak gune) bukan satu keta, 2 ye.... tapi liat yang hamatsss nak kasi kunci tu... ai malas nak campur sebab benda kecik2 ni pandai2 la pikir sendiri... tu harta benda projek jangan la buat macam harta benda sendiri....

next week akan ade mesyuarat tapak di negeri di bawah bayu, so ai memang nak pegi sebab ini meeting tapak yang pertama so ai kena la tunjuk2 muke sikit kan, so bile my P.A dok sibuk2 sediakan flight ticket, boleh pulak si rosyam nor ni kate boss sederhana besar akan hadir dan suruh si rosyam nor ni ikut sekali... aikkkkk ai pun heran la sebab boss sederhana besar tu takde plak cakap ape2 kat ai, so ai call la bos sederhana besar and suprising me yang boss tu tak tau ape2 pun , hahahaha memang sah la si rosyam nor nak naik kapal terbang sebenarnya dan nak buat claim banyak bulan ni...

Eh dah la cite pasal rosyam nor tiruan, lain kali sambung lagi perangai tak semengah dia tu ekkkk...

Daaaaaa

bilik saye di opis, sila kagum!!!! (bukan untuk tujuan berlagak)

itu p.c untuk saye berblogging!!! hua hua hua

hape benda la yang ai merepek hari ni???? pening la banyak sangat benda dalam kepala, sarat dah ni....... maap yo, kalo cite tak berilmiah...
kalo cite ngan my hubby mesti dia akan kate ; tu la u baik sangat, tak pandai control staff and bla bla bla bla
kalo cite dalam blog takde orang nk membebel, hehehehe

-xoxo-

7.8.09

7 Wasiat Raja Melayu

Wasiat yang disampaikan semasa raja-raja Melayu menurunkan tandatangan persetujuan pembentukan Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu pada 5 Ogos 1957;

  1. Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung Persekutuan Tanah Melayu (sekarang Malaysia).
  2. Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, Tanah simpanan Melayu sehingga nisbah 50 peratus, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.
  3. Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kami serta harta milik kamu, kami tubuhkan Rejimen Askar Melayu selain untuk membanteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.
  4. Kami kekalkan dan kami jamin kerajaan dan kedaulatan raja-raja Melayu memerintah negara ini.
  5. Kami isytiharkan Islam adalah agama Persekutuan.
  6. Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah Bahasa Melayu.
  7. Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada raja-raja Melayu untuk melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan kepentingan sah kaum-kaum lain.


Adakah kita tahu, buat-buat tak tahu atau memang tak pernah ambil tahu tentang wasiat ini? Bagunlah wahai anak bangsa ku!!!! Jangan sampai kita tertindas di bumi sendiri, sejarah dah membuktikan segala-galanya, kenapa kita mudah lupa???


3.8.09

The Perfect Husband










Can u imagine this????? Huhuhu tak sanggup den.... Tak masak pun takpe la sayang, kite makan luar jek.....